bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V 18 letech smlouva v NHL! Myšák podepsal s Montrealem

6. dubna 2021, 15:45

Marek Hedbávný

Osmnáctiletý útočník Jan Myšák podepsal nováčkovskou smlouvu v NHL. S Montrealem se dohodl na klasickém tříletém vstupním kontraktu. V platnost vejde od příští sezony.

Myšák byl nejvýše postaveným Čechem na posledním draftu: Canadiens si ho zamluvili ve druhém kole z celkové 48. pozice.

Ani ne rok po draftu se Myšák dočkal smlouvy v NHL.

„Pro Honzu je to samozřejmě velký úspěch. A ocenění jeho dlouhodobé a neskutečně tvrdé práce," říká Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Myšáka zastupuje.

Myšák prožívá povedenou sezonu: na jejím startu doma v Litvínově sice moc produktivní nebyl (11 zápasů, 0+1), na mistrovství světa juniorů ale dělal kapitána národnímu týmu a po jeho konci ho trenéři zvolili mezi tři nejlepší české hráče na turnaji (5 utkání, 2+1).

Kromě toho debutoval v reprezentaci dospělých – odletěl s ní na Karjala Cup, kde ve dvou utkáních získal jednu asistenci.

Po juniorském šampionátu se vydal směrem Amerika.

Juniorská OHL se nehraje, a tak Myšák nastupuje rovnou mezi muži na farmě Montrealu v AHL. Za Laval Rocket zatím stihl třináct zápasů, v nichž dvakrát skóroval.

V osmnácti letech je jasně nejmladším hráčem Lavalu, který válí a suverénně vévodí své divizi.

„Během těch třinácti zápasů ukázal svůj potenciál. Podpis smlouvy je prvním krokem k cestě za jeho snem," dodává Sivek.

„Mám z toho obrovskou radost. Je to pro mě odměna za všechnu práci, kterou jsem zatím odvedl," říká sám Myšák pro web hcverva.cz. „Beru to jako takové znamení, ukazatel, že se ubírám správným směrem. Jsem zase o krok blíž ke svému snu. Obrovské poděkování patří lidem, kteří stojí při mně. Podporují mě a pomáhají mi."

Jak vypadají finanční podmínky kontraktu, o kterých informovali Canadiens?

Na farmě v AHL bude pobírat 80 tisíc dolarů za sezonu, každý rok navíc dostane podpisový bonus ve výši 92 tisíc dolarů. V případě, že si vybojuje místo v prvním týmu, se Myšákův základní plat zvýší až na 775 tisíc dolarů ročně.

Kontrakt vstoupí v platnost od sezony 2021/2022, potrvá tedy do ročníku 2023/2024.

„Je to skvělá zpráva pro celý litvínovský hokej," přidává se ke gratulantům generální ředitel Litvínova Pavel Hynek. „Honzovi to moc přeju, protože je to skromný a pracovitý hráč. Věřím, že si svůj sen splní a v NHL si vybuduje stabilní pozici.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.