bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Columbusu se těší na Laineho. Obdivují jeho střelu, počítají s ním na přesilovky

2. února 2021, 15:29

Matěj Hodoval

Kvůli koronavirové situaci si musí celky National Hockey League na své nové tváře v týmu počkat o něco déle. Modrokabátnící z Columbusu už viděli v akci Jakea Roslovica, nyní se celek z Ohia těší na premiéru Patrika Laineho.

Dvaadvacetiletý Fin už má za sebou povinnou osmačtyřiceti hodinovou karanténu, rovněž je fit po prodělaném zranění, které jej vyřadilo ze tří zápasů ještě během angažmá u Tryskáčů z Winnipegu. Brzy se tak může těšit na svůj debut v novém působišti.

A kdy lze premiéru očekávat? Laine by podle dostupných informací mohl figurovat v sestavě Blue Jackets už v jednom z následujících dvou utkání proti Dallasu. Reálnější je tedy spíše ten páteční termín středoevropského času.

Bude zajímavé sledovat, kam jej trenérský štáb v čele se svérázným koučem Johnem Tortorellou zařadí. U hráče takového kalibru se pochopitelně neočekává nic jiného než místo v prvních dvou formacích. Sám forvard by jistě uvítal elitní lajnu.

Zámořský novinář Jeff Svoboda navrhl pro rodáka z Tampere tři adepty – Maxe Domiho, Nicka Foligna a Olivera Bjorkstranda. Všichni tři jsou bojovníci, kteří by mohli svého nového kolegu zásobovat jedním pukem za druhým.

John Tortorella má, jako správný trenér, připravených scénářů několik. „Seděl jsem ve své kanceláři a řešil jsem složení formací. V tuto chvíli mám ve svých poznámkách pět nebo šest různých možností,“ sdělil novinářům.

Lodivod Modrokabátníků dostal od vedení mimořádně zajímavý materiál, se kterým bude nyní pracovat. Laine je vyhlášený střelec, za svou krátkou kariéru v NHL už prožil jednu sezonu, v níž dokázal vstřelit hned 44 branek.

Letos má nakročeno rovněž velice slušně, v zatím jediném startu totiž udeřil hned dvakrát.

A právě na tuhle jeho zbraň se těší i spoluhráči v hlavním městě státu Ohio.

„Je to něco mimořádného. Je posedlý střílením puků, po tréninku se ještě věnuje ranám z voleje. Byla spousta tréninků, po kterých jsme s Patrikem zůstali déle a hráli jsme různé hry s tím spojené. Sleduji ho a učím se. Myslím, že Columbus se nemůže dočkat, až to uvidí,“ představuje jeho přednost Jack Roslovic, jenž byl společně s ním z Winnipegu vyměněn.

Podobně se vyjádřili také obránce Seth Jones či útočník Max Domi, jenž by se mohl stát, jak už bylo zmíněno výše, Laineho dvorním nahrávačem.

Slova chvály na svého krajana snesl také veterán Mikko Koivu. „Měl jsem s ním možnost hrát za národní tým. Nejvíc na něm mám rád to, že se opravdu zajímá o tým a chce vyhrávat. Řekl bych, že to je první věc, kterou od spoluhráčů chcete,“ líčí.

S jeho laserovou ránou jsou spojené také přesilové hry, v nichž by bezesporu měl dostat prostor a právě na Lainem by je mohl Columbus stavět.

Seth Jones přirovnal finského mladíka v početních výhodách k absolutní elitě. „Je v tomhle jako Ovečkin či Stamkos. Je skvělé ho mít na své straně a myslím si, že z toho bude profitovat jak on, tak i ostatní kluci. Otevře to trochu prostoru také pro zbylé hráče.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.