bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci se rozhodne o zbývajících dvojicích pro play-off. Vše má v rukou Colorado

13. května 2021, 20:16

Matěj Hodoval

Byť už je jisté, kdo půjde do boje o nejcennější trofej v ledním hokeji a kdo naopak poletí na dovolenou, program v ranních pátečních hodinách nabídne rozuzlení posledních dvou párů pro play-off.

02:00 St. Louis Blues – Minnesota Wild

Poslední utkání základní části před sebou mají St. Louis a Minnesota. A oba týmy budou před nadcházejícím play-off v dobrém rozpoložení.

Bluesmany čeká odveta s Minnesotou po necelých čtyřiadvaceti hodinách. Předchozí střetnutí ovládlo právě domácí St. Louis, které zvítězilo 4:0. O góly se postarali Barbašev, Schwartz, Krug a Perron. Divočáci sice svého soupeře přestříleli poměrem 31:27, v brance se však zaskvěl Ville Husso, jenž si připsal první čisté konto v kariéře.

A na koho narazí zmíněné dva kluby ve vyřazovací části? Rozhodne právě poslední kolo a záleží pouze na Coloradu. Pakliže Avalanche porazí Los Angeles, utkají se právě s Bluesmany a Minnesota se postaví Vegas. Pokud ale Laviny nezvítězí, uvidíme souboje Vegas – St. Louis a Colorado – Minnesota. V každém případě je jisté, že Wild ani Avalanche nezačnou své série doma.

03:00 Calgary Flames – Vancouver Canucks

Kvůli koronaviru se poslední čtyři vzájemná střetnutí mezi Calgary a Vancouverem odehrají až teď, nicméně tento “miniturnaj“ již nebude mít takový náboj, jako za normálních podmínek.

Ani jeden z těchto kanadských celků se totiž do nejzajímavější fáze sezony neprobojoval, v Kanadské divize je předčili Montreal, Winnipeg, Edmonton a také Toronto – celkový vítěz divize.

Navíc se může i stát, že jeden z této dvojice skončí v tabulce úplně poslední. Aktuálně má černého Petra v ruce Vancouver, který má po jednapadesáti zápasech pouhých pětačtyřicet bodů a na rozdíl od Calgary jej ještě čeká jedno utkání proti Edmontonu.

Flames jsou předposlední s devětačtyřiceti body na kontě a na pátou Ottawu, která už má po sezoně, ztrácí dva body.

03:00 Colorado Avalanche – Los Angeles Kings

Jak už bylo napsáno výše, klub z Denveru má v rukavicích dvojice pro play-off ze Západní divize.

Z dvojice Minnesota – St. Louis si Colorado vybírat nebude, s oběma soupeři má totiž podobnou bilanci. Proti Wild vyhráli pět utkání, dvě prohráli a v jednom případě brali bod za porážku po prodloužení.

To proti St. Louis se pokaždé rozhodlo za šedesát minut herního času. Avalanche si s Bluesmany poradili rovněž pětkrát, ve třech duelech na ně nestačili.

Poslední představení v sezoně čeká na Los Angeles. Celek v přestavbě končí ročník 2020/2021 mimo postupové příčky. Jedinou motivací pro Krále může být přerušení čtyřzápasové série proher a vyhlídka na pokoření hranice padesáti získaných bodů (aktuálně 49).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.