bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Válečník zalitý krví! Petry nastoupil s výrazem kanibala a pomohl asistencí

17. června 2021, 18:00

Patrik Czepiec

Při vší úctě k Jakeu Evansovi i Jonu Merillovi, z trojice absentujících hráčů Montrealu nejvíce scházel Jeff Petry. Navzdory tomu, že byl mimo sestavu nejkratší dobu, tedy pouze od třetího klání druhého kola. Jakmile americký bek nastoupil do druhého semifinále, defenziva Canadiens získala ztracenou tvář. Tvář, kterou asi nejúčinněji reprezentoval sám Petry, když kvůli krvácejícím spojivkám připomínal sériového vraha.

Představte si tři stvůry, které vám zaručeně naženou strach, a spojte je do jedné. Patrně pořád nebudou vypadat hůř než Jeff Petry ve druhém utkání proti Vegas. S play off se sice nakrátko rozloučil kvůli zraněné ruky, ovšem při jeho návratu mu tento důvod věřil jen málokdo.

Hrát nebude… tak pardon, přece jen ano!

Krví zalité oči si získaly větší pozornost televizních kamer. Montreal nasadil na rozcvičku osm zadáků a trenéři vyčkávali, zda bude start třiatřicetiletého obránce možný. Došlo to tak daleko, že když oficiální účet Montrealu zveřejnil zápasovou soupisku, Petry v ní nefiguroval. Prostor měl dostat jen další očekávaný navrátilec Jon Merill. 

Za 13 minut už se ovšem na klubovém Twitteru objevila oprava. Petry okradl o místo Bretta Kulaka a do sestavy se nevešel ani talentovaný Alexander Romanov. Hrůzný výraz rodáka z Ann Arboru za těmito manévry zcela jistě nestál.

„Všichni řeší to jeho ‚zranění v horní části těla‘, ale věřte mi, když říkám, že vypadá daleko lépe než před týdnem,“ napsala na Instagramu Petryho žena Julie. 

Jakmile v oblasti spojivky praskne drobná žilka, krev se rozlije po bělmu, protože spojivka ji není schopná příliš rychle absorbovat. I když tento problém žádným způsobem neovlivňuje zrak ani nezpůsobuje bolest, trvá dva týdny, než oko opět získá přirozenou podobu. Kdyby tuto diagnózu znali hráči Vegas, možná by k Petrymu přistupovali s menším respektem.

Strašidlo s nevyčíslitelnou hodnotou

Bronzový medailista z mistrovství světa 2013 si mohl v 17. minutě dovolit dvoumetrovou jízdu vzad kolem modré čáry. Strhl blokující útočníky na osu, předal puk Coleu Caufieldovi a ten otevřený prostor využil ke gólové asistenci. Můžete namítat, že střelci Tyleru Toffolimu rána dvakrát nevyšla, takže dokonale zmátla brankáře Fleuryho. Ovšem pokud by Petry neprovedl zkušený obrat, střed útočného pásma by byl nahuštěný jako zájezdový autobus při školním výletě.

„Jeho oči sice vypadaly hrozivě, ale určitě mu to neuškodilo,“ uvedl po utkání Petryho partner z obranné dvojice Joel Edmundson, který zvládl dokonce dvě asistence. „Po celý rok je naším nejlepším obráncem, takže jsme samozřejmě toužili po tom, aby byl co nejdříve zpět. Je skvělé, že se stihl zotavit už pro tento zápas.“ 

Carey Price musel souhlasit. „Jo, vypadal jako strašidlo,“ smál se brankář Habs. „Ale tohle strašidlo je podstatnou součástí týmu a dnes to opět ukázal.“

Montreal tak získal důležité vítězství 3:2 a domů poveze vyrovnanou sérii. Na necelých 13 minut se do hry podíval i Jon Merill. Na marodce Canadiens tak zůstává už pouze Jake Evans, který bojuje s následky otřesu mozku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.