bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vaněček Krakenem? Price, Tarasenka ani Landeskoga Seattle zřejmě nepřiláká

21. července 2021, 18:19

Patrik Czepiec

Do expanzivního draftu Seattlu ještě zbývá několik hodin – oficiálně totiž započne v noci ze středy na čtvrtek, konkrétněji ve dvě ráno středoevropského času. V zámoří ale už nyní prosakují drby o tom, kteří hráči pobřežnímu klubu padli do oka. O velkých hvězdách zatím experti nemluví, naopak nový dres by mohl začít oblékat český talent Vítek Vaněček.

Chris Driedger, Vítek Vaněček a Joey Daccord.

To je trojice gólmanů, o kterou má údajně zájem generální manažer Ron Francis. Na svém twitterovém účtu tuto informaci přinesl Frank Seravalli, prezident Asociace profesionálních hokejových novinářů.

Všichni brankáři nedají dohromady ani 80 let. Že by byli protřelí zkušenostmi, to se opravdu říct nedá. Driedger je asi nejmenším překvapením, jeho volba se více méně očekává. Nesmíme ale zapomínat, že teprve letos odchytal na Floridě znatelnější porci minut, navíc jen ve zkrácené sezoně.

Českého fanouška ovšem nejvíce zajímá prostřední jméno. Rodák z Havlíčkova Brodu příjemně překvapil, když zvládl solidní nováčkovskou sezonu v brance Washingtonu. V hlasování o Calder Trophy si dokonce vysloužil šesté místo. Za 37 zápasů v základní části nasbíral úspěšnost 90,8 %, pak se smolně zranil na úvod play off. Nyní by mohl začít s budováním své pověsti v novém klubu.

Je třeba dodat, že zatím nelze s žádnou informací pracovat jako se stoprocentní pravdou. Vaněček a spol. budou součástí Seattlu až ve chvíli, kdy jejich jména zazní na rozšiřovacím draftu. Nicméně špičky zámořské žurnalistiky mají přístup ke zdrojům, které se většinou nemýlí.

V brankovišti Krakenů by naopak neměl přistát Carey Price. Montreal se rozhodl zariskovat a neochránit maskovaného muže s monstrózním platem, aby si udržel Jakea Allena. Zdá se, že se sázka vyplatí.

Seattle se patrně nedohodl ani s dalšími hvězdami stříbrného plátna. Ruský útočník Vladimir Tarasenko, který po konci sezony požádal St. Louis o přestup, podle všeho zůstane viset na soupisce Blues. Z kabiny vítězů Stanley Cupu 2019 si Seattle zřejmě odnese nadějného obránce Vince Dunna. S kapitánem Colorada Gabrielem Landeskogem se pro změnu Kraken nedohodl na výši smlouvy.

Největší osobností, která by se měla stát tváří Krakenů, je tak v současnosti Mark Giordano, zkušený zadák z Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.