bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu Tkachuka! Barkovovi se plní sen a čeká ho první přímý útok na Stanley Cup!

3. června 2023, 20:16

Viktor Pavlovec

Kapitán Floridy si poprvé ve své kariéře zahraje o stříbrný grál. Přestože mu tato šance v kariéře již několikrát po výborných sezonách unikla, tak letos to konečně vyšlo. Co se ale nezměnilo je přístup finského kanonýra, který dál zůstává skromným a respektovaným vůdcem Panterů.

Panteři za sebou mají zajímavou základní část, v níž do poslední chvíle bojovali o postup. Ve vyřazovací části se však všechno obrátilo vzhůru nohama a nyní Florida po vyřazení největších rivalů představuje téměř neporazitelný kolos, který se postaví proti městu hříchu, jež má podobnou pověst.

Kromě úchvatných výkonů Matthewa Tkachuka, který byl téměř u všech stěžejních momentů má lví podíl na úspěchu i finský šikula Alexandr Barkov. Trenér Paul Maurice si jej nemůže vynachválit.

„Nesetkáte se často s hráči na této elitní úrovni, kteří jsou skutečně tak skromní,“ řekl Maurice. 

„Považuje třináctého útočníka za stejně cenného jako sebe samotného. Nikdy se před nikým nepovyšoval.“

„Je to neobvyklý hráč. Většina borců, kteří mají status hvězdy v sobě ukrývají určitý druh ega. Nemusí to být špatná věc, ale Barkov je úplně bez ega, ale přesto na sebe velmi tvrdě tlačí.“

Finský kapitán byl společně s týmem za tvrdou práci odměněn postupem do finále o Stanley Cup a v rozhovoru překypoval štěstím. 

„Je to úžasné. Být ve finále je prostě neskutečný pocit.“

O důležitosti finského kanonýra promluvili i jeho parťáci z kabiny. 

„Prostě dělá všechno správně,“ řekl útočník Anthony Duclair.

„Doslova bych jen seděl na lavičce a koukal na ‚Barkyho‘. Pak bych šel na led a zkoušel se ho napodobit. Očividně ale nemůžu dělat některé věci, které umí, ale snažil bych se je alespoň napodobit“ řekl Bennett. 

„Když není v sestavě, vidíte, jak je to pro všechny těžké. I pro mě jako centra, který hraje za Barkovem. Když je mimo sestavu, mám mnohem víc práce.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.