bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stopách Chlapíka. Talenti Menšík s Brabencem podepsali v QMJHL

29. července 2020, 13:00

Martin Voltr

Po podpisu brankáře Pavla Čajana si angažmá v kanadských juniorkách zajistili také dva čeští útočníci ročníku 2003. Jakub Brabenec i Matouš Menšík budou hrát QMJHL za Charlottetown Islanders.

Oba mladíky si Charlottetown vybral na letošním draftu CHL – Brabence ze 35. a Menšíka z 95. příčky. A oba patří vůbec k tomu nejlepšímu, co jejich ročník v Česku nabízí.

Šestnáctiletý Jakub Brabenec, syn bývalého útočníka Kamila Brabence, na sebe nejvýrazněji upozornil únorovým gólem v životní extraligové premiéře za brněnskou Kometu.

Kromě toho zářil v extralize dorostu, kde v 15 zápasech nasbíral 34 bodů (12+22), naskakoval i za juniory (19 / 4+12) a po Novém roce si ho vytáhli trenéři prvoligových Litoměřic. Od Davida Bruka zároveň dostal laso i do reprezentační devatenáctky, s níž si zahrál na turnaji v Berlíně.

„V první řadě bych chtěl strašně moc poděkovat Kometě za to, jak mě vychovala. Moc si toho vážím a doufám, že si ještě někdy zahraji před brněnským publikem,“ uvedl Brabenec na webových stránkách Komety. „Beru to jako obrovskou příležitost do budoucna a krok dopředu ve své kariéře. Věřím, že je to nejlepší rozhodnutí, které mohu udělat.“

Matouš Menšík je odchovancem Jihlavy, loni ale zamířil do prestižní akademie Kärpätu Oulu. Ve finské soutěži U18 si připsal 16 bodů (6+10) ve 34 zápasech.

Kapitán vítězného Kraje Vysočina z Olympiády dětí a mládeže 2018 byl předloni s 20 body nejproduktivnějším hráčem české reprezentace do 16 let, minulý podzim zase pomohl výběru U17 čtyřmi body k zisku bronzové medaile na turnaji World Hockey Challenge. Tam si zahrál rovněž Brabenec.

„Je pro mě pocta, že jsem podepsal s Charlottetownem smlouvu na další kapitolu mé hokejové kariéry. Neslyšel jsem o jeho organizaci nic než skvělé věci, těším se, až se potkám se svými novými spoluhráči,“ cituje Menšíka klubový web.

Islanders mají v čerstvé paměti parádní výkony Filipa Chlapíka, jenž hrál za klub mezi lety 2014 a 2017 a ve 173 utkáních zaznamenal 220 kanadských bodů. Následně zamířil do Ottawy. Jeho následovníci by se měli zařadit mezi základní kameny mladého kádru, který organizace staví.

„Oba hokejisté jsou na elitní úrovni a budou hrát v našem týmu významnou roli v této i nadcházejících sezonách. Jsme potěšeni, že se nám podařilo dotáhnout jejich podpisy, a těšíme se, až je uvidíme v akci na našem srpnovém kempu,“ řekl hlavní kouč a generální manažer Jim Hulton.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.