bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký den pro Brind'Amoura! Podepsal novou smlouvu a získal trofej pro nejlepšího kouče

18. června 2021, 10:30

Tomáš Zatloukal

Prestižní ceny sbíral už jako hráč a teď v tom pokračuje také coby trenér. Rod Brind'Amour se stal prvním šéfem střídačky Hurikánů, jemuž se podařilo vyhrát Jack Adams Award. Svalnatému Kanaďanovi se povedlo udělat z Caroliny jeden z nejnebezpečnějších klubů v NHL a také miláčka hokejových analytiků. Talentovaný tým pod ním hraje aktivní hokej, umí přehrát prakticky kohokoliv. Nic na tom nemění ani hořké vyřazení ve 2. kole play-off od tampských Bolts.

Sklízet v NHL individuální pocty jako plejer i trenér?

To není vůbec jednoduchá disciplína a borce, jimž takový kousek vyšel, spočítáte rychleji, než vypijete ranní kávu. Brind'Amour navázal třeba na Patricka Roye. Někdejší fenomenální gólman si pro Jack Adams Award došel v roce 2014.

Respektovaný kouč Caroliny kdysi býval vynikajícím forvardem, vynikal na obou stranách kluziště a v jeho sbírce najdete třeba dvě trofeje Franka J. Selkeho.

Teď píše další úspěšnou kapitolu své hokejové pouti, což stvrzuje i čerstvě podepsaná tříletá smlouva. "S generálním manažerem Donem Waddellem jsme byli na jedné lodi. Já chtěl pokračovat a on o mě stál. Pak už to byla jen otázka času," pověděl pro ESPN.

"Rod the Bod" se nechal slyšet, že klíčovou roli pro něj nehrály peníze, nýbrž důvěra klubového vedení, v čele s majitelem Tomem Dundonem. A také poradní hlas při výběru posil a skládání hráčského kádru.

"Jasně, finance k tomu všemu patří. Ale já se cítím jako velmi bohatý člověk ne kvůli penězům, ale díky vztahu, jaký mám s Tomem a Donem. Myslím si, že jde mezi trenéry v NHL o cosi výjimečného," podotkl Brind'Amour, vítěz Stanley Cupu z roku 2006.

Hurikány letos dovedl k prvnímu místu v Centrální divizi, do play-off s nimi postoupil pokaždé ze tří pokusů.

Provází jej pověst skvělého stratéga i motivátora, zároveň vyniká v práci s mladými hokejisty. Umí z nich vychovávat komplexní hráče, aniž by potlačil jejich stěžejní přednosti. Takový Martin Nečas by mohl vyprávět.

A v dobrém o Brind'Amourovi mluví i Petr Mrázek, byť český gólman z vlastní vůle dost možná půjde v létě o dům dál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.