bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velký obrat dokonán! Ranger jdou díky Panarinovi dál

16. května 2022, 12:01

David Zlomek

To byla série! Sedm zápasů, spousta gólů, spousta dramatu, spousta otoček a nakonec rozseknutí v prodloužení. Reklama na hokej. Nadšeně z ní odchází Rangers, kteří i díky fantastické atmosféře v Madison Square Garden přetlačili Penguins. Hrdinou se stal Artěmij Panarin.

Dost možná nejlepší série prvního kola letošního play-off. V prvním zápase byli dle mnohých Rangers okradeni o výhru, když gól Chytila sporně odvolali rozhodčí. Penguins pak vyhráli ve třetím prodloužení! Další zápas zvládli Rangers, nicméně Pittsburgh doma demonstroval sílu a ve dvou zápasech nastřílel čtrnáct branek.

Těžký direkt, jenž fanoušci domácích okořenili ironickým pokřikováním jména brankáře Rangers Igora Šesťorkina. Penguins měli dva mečboly. Nevyužili ani jeden, přičemž v obou zápasech vedli už 2:0! Série se tak na sedmý zápas přesunula do New Yorku.

„Žádná zahrada, bude to džungle,“ burcoval před rozhodujícím zápasem Kreider, přičemž narážel na jméno domovské arény.

A svými slovy se řídil. Po sedmi minutách totiž otevřel skóre a MSG poprvé vybouchla nadšením. To sice v půlce zápasu utlumil Jake Guentzel, jenž vstřelil druhý gól hostů. Týmy si v prostředním dějství vyměnily góly, do kabin se tak šlo za stavu 2:3 pro hosty.

Už to vypadalo, že se Crosby a spol. budou moci radovat. Pět minut před koncem ale zaúřadoval probuzený Mika Zibanejad, jenž v posledních dvou zápasech série pobral sedm bodů!

Sedmý zápas, prodloužení. Nestranný fanoušek si nemohl přát víc. Obří šanci dostali Rangers, kteří dostali přesilovku. Tedy herní situaci, ve které se jim náramně daří. A potvrdili to. Když si Artěmij Panarin najížděl kruhem, bylo jasné, že vystřelí. Svou střelu schoval tak šikovně, že byl puk viditelný až když letěl z branky. V ten moment komentátory skoro nebylo slyšet.

„Blázinec. V životě jsem neslyšel hlučnější arénu,“ užíval si výjimečný pocit Zibanejad. „Neskutečné.“

Pro Rangers jde o obrovský úspěch, který se v play-off počítá. Nejde jen o postup, ale také o to, že v sérii prohrávali už o dva zápasy a že v zápasech, kdy mohli vypadnout, prohrávali v obou případech o dvě branky.

„To jsme my. Celý rok. Nezáleží na tom, jak se zápas vyvíjí. Držíme pospolu a makáme. V tom je kouzlo kabiny,“ zářil po zápase hrdina Zibanejad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.