bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Versteeg zvládl zkoušku v Edmontonu, raději ale kývl na nabídku rivala

12. října 2016, 14:00

David Jahoda

Po konci uplynulé sezony to vypadalo, že kariéra kanadského útočníka Krise Versteega v nejlepší lize světa se chýlí ke konci, nakonec se ale karta výrazným způsobem otočila a bývalý hráč Floridy, Chicaga či Caroliny si dokonce mohl vybírat. O místo bojoval v Edmontonu, tam svými výkony zaujal a už se pro něj chystala smlouva. Najednou ale přišel velký obrat, den před startem soutěže se Versteeg rozhodl kývnout na nabídku Calgary, hlavního rivala Oilers.

V minulé sezoně odehrál 63 zápasů za Carolinu, pak byl vyměněn do Los Angeles, kde nastoupil k dalším 19 utkáním včetně pěti v play off. Po konci ročníku mu však skončila smlouva, a jelikož se zdálo být dost pravděpodobné, že o něj nadále v NHL nebude zájem, rozhodl se třicetiletý majitel dvou prstenů pro vítěze Stanley Cupu podepsal smlouvu na starém kontinentu, konkrétně se švýcarským Bernem.

Ovšem jen přibližně týden po podpisu smlouvy Versteeg s loňským vítězem švýcarské ligy kontrakt rozvázal. Důvod? Údajně zdravotní potíže, o kterých zástupci Bernu předtím nevěděli. Avšak po několika dalších dnech dostala tato záležitost trochu jiný rozměr. Versteeg zřejmě tušil, že bude mít šanci vybojovat si angažmá v NHL, a tak tímto způsobem zahrál svou kratičkou etapu v Evropě do autu.

Dost tomu nahrává i jedna z odpovědí Krise Versteega pro klubový web Calgary Flames. „Před 1. červencem jsem řekl svému agentovi, že bych chtěl z osobního hlediska zůstat co nejblíže domovu, mám totiž dvě malé děti,“ nechal se slyšet po podpisu jednoleté smlouvy s Flames, která mu zaručuje 950 tisíc dolarů. Kvůli rodině chtěl získat angažmá v kanadském státu Alberta. Během přípravy odehrál za Edmonton čtyři utkání, v nichž si připsal jeden gól. Ostříleného útočníka si chválili, chtěli aby mladému mužstvu přispěl kupou zkušenostní.

„Před 1. červencem jsem řekl svému agentovi, že bych chtěl z osobního hlediska zůstat co nejblíže domovu, mám totiž dvě malé děti.“

„Nabídli jsme mu u nás kontrakt,“ prozradil trenér Edmontonu Todd McLellan. Vše tedy vyšlo tak, jak si Versteeg plánoval. Proč se ale nakonec rozhodl smést nabídku Oilers ze stolu a raději podepsal jinému klubu z Alberty, rivalovi Calgary Flames? „Nemůžu Edmontonu dostatečně poděkovat za příležitost, kterou mi dal. Rozhodli jsme se ale s agentem ještě chvíli vyčkat. Mluvili jsme i s Flames, z jejich strany jsem cítil nadšení, což nadchlo i mě samotného,“ řekl pro web Flames Versteeg.

„Calgary a Edmonton pro mě byly dvěma místy, kde jsem se opravdu chtěl prosadit a být součástí jedné z organizací,“ doplnil. „Být blízko rodiny je pro mě obrovsky důležité. A být v týmu, který směřuje za vítězstvími také. V Calgary je mladý tým se skvělými talenty. Je tu víc faktorů, proč jsem se zde rozhodl podepsat,“ pravil Versteeg, pro kterého bude Calgary již osmou štací v NHL. Jestli si vybral ten spravný tým z Alberty, se terpve ukáže. Ve svých 30 letech má každopádně ještě co nabídnout. Překoná loňských 38 kanadských bodů?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.