bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Emoce v Edmontonu! Pietrangelo nevybíravě sekl Draisaitla, zákrok mstil McDavid

11. května 2023, 8:20

Daniel Fekets

Čtvrté utkání série mezi Edmontonem a Vegas poměrně dlouho vypadalo poklidně. Oilers se už v první třetině ujali tříbrankového náskoku a naopak Golden Knights složitě hledali recept na brankáře Skinnera. Třetí třetina se už víceméně dohrávala, přestože jiskřičku naděje pro hosty přece jen vykřesal Nicolas Roy.

Jenže Royova branka na konečných 1:4 přišla pozdě. Do dalších šancí se už totiž Vegas nedostávalo a v Edmontonu po zásluze prohrálo. Stav série je tedy srovnán, 2:2. 

V úplném závěru utkání sledovali diváci v Rogers Place už takovou předehru před pátým (a možná i rozhodujícím) měřením sil. 

Sérii několika vyloučení odšpuntoval zákrok Keegana Kolesara v 51. minutě, kdy soupeře už po odehrání kotouče trefil loktem přímo do obličeje. O pár minut později dostali osobní tresty Evander Kane, Kailer Yamamoto, Chandler Stephenson a Jonathan Marchessault. 

Rytíři ještě těsně před koncem cítili alespoň malou naději, a proto odvolali brankáře. Devadesát sekund před sirénou mohl zpečetit výhru Oilers Leon Draisaitl, nicméně bekhendem prázdnou klec těsně minul.

Hned po Draisaitlově zakončení ale ujely nervy elitnímu obránci Vegas Alexi Pietrangelovi, jenž hvězdného forvarda velice nesportovně sekl, za což dostal trest do konce zápasu. Ve chvíli, kdy německý kanonýr zůstal ležet na ledě, se do hry vložil Connor McDavid, který se postavil za svého parťáka.

„Chtěl bych, aby byla Pietrangelovi pozastavena činnost. Byl tam jasný záměr Leona zranit," rozohnil se edmontonský kapitán.

„Pokud se ptáte na tento zákrok, jako hokejový ho rozhodně neberu. Více to komentovat nebudu. Jsem si jistý, že se na něj komise podívá,“ doplnil kouč Jay Woodcroft.

K bojovné náladě na konci třetí třetiny ještě dopomohla bitka mezi Darnellem Nursem a Nicolasem Haguem. Celkově bylo v utkání rozdáno 111 trestných minut.

V zápase číslo 5 se tedy rozhodně máme na co těšit!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.