bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Malkinův blikanec! Soupeři vyrazil zuby a vyfasoval dlouhou stopku

12. dubna 2022, 13:25

Tomáš Zatloukal

Naprostou šílenost předvedl ruský forvard Jevgenij Malkin v partii s Nashvillem. Proti Marku Borowieckimu, zádákovi Predátorů, použil hokejku jako zbraň. A to hned dvakrát. Jeden z tahounů pittsburských Pens nejprve Borowieckiho sekl, načež následoval prudký krosček do obličeje. Výsledek? Malkinova oběť plivala krev i zuby. "Disciplinárka" NHL byla nekompromisní, "Geno" si po svém zkratu nezahraje hned čtyři duely a přijde o 190 tisíc dolarů.

Pittsburským superhvězdám tečou nervy.

Před pár dny se Sidney Crosby zbytečně ohnal levým hákem po Nicu Dowdovi z Washingtonu. Dříč ze čtvrté pětky Caps měl štěstí, že úder alespoň částečně ztlumila rukavice. I tak byly signalizované dvě minuty pro kanadskou ikonu mnohým málo, volali po suspendaci.

Tu dostal až Malkin a nutno podotknout, že zcela právem. Vždyť holí v obou rukách trefil Borowieckiho přímo do úst a způsobil mu nepříjemné zranění.

Pro zkušeného borce jde o druhou stopku v kariéře (před třemi lety stál jeden mač za hru vysokou holí), na kontě má také tři pokuty. Zde hledejte jednu z příčin, proč si Malkin vykoledoval dvakrát delší suspendaci než Auston Matthews, který předvedl podobný manévr.

V samotném zápase dostal trojnásobný vítěz Stanley Cupu za zákrok na Borowieckiho dvojitý menší trest.

"Jako trenér nechcete, aby vaši nejlepší hráči seděli na trestné lavici," podotkl k tomu kouč Tučňáků Mike Sullivan. "Byl to emotivní večer, hrálo se dost do těla, a takové věci se pak občas stanou. Obzvlášť v předbrankovém prostoru bylo dusno," dodal.

Malkina veřejně netepal za řepkovský blikanec, jeho dlouhou absenci každopádně nevítá. Pittsburgh bojuje o co nejlepší postavení pro play-off, Penguins momentálně v Metropolitní divizi patří třetí flek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.