bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Reaves zkrvavil Hronka! Česká hvězda doplatila na vlastní omyl

15. prosince 2022, 19:00

Tomáš Zatloukal

Pro jednoho hit jako ze staré školy. Uprostřed hřiště, vedený ramenem, s rukou dole. Pro druhého zbytečný zákrok na hráče, co se podíval stranou a byl snadnou kořistí. Ať už patříte do prvního tábora, nebo jste přívržencem toho druhého, realitu těžko změníte. Filip Hronek má po střetu s Ryanem Reavesem krvavý šrám v obličeji, zápas proti Minnesotě nedohrál a agresor s číslem 75 na zádech vyvázne bez trestu.

Reaves přejel Hronka jako parní válec.

"Snad je Filip v pořádku," projevil po zápase zájem o zdravotní stav elitního detroitského beka. A vysvětlil, jak se vše seběhlo z jeho pohledu. "Díval se na mě, viděl mě. Ale najednou otočil hlavu a přitom zůstal v držení kotouče. Pak přišel náraz."

Reaves nečekal, že se Hronek, na kterého měl po předchozí strkanici spadeno, otočí a přikrčí. Náraz byl tak devastující. "Víte, když jsem na ledě, soupeři si na mě musí dávat pozor. A rozhodně nesmí bruslit mým směrem stylem, jako to udělal Filip,"dodal známý ranař.

Wild si Reavese vyhlédli kvůli jeho energickému pojetí hry, týmovosti i schopnosti shodit rukavice.

Hronka ovšem – možná při pohledu, že autorem drsného manévru byl právě Reaves – nikdo nešel ihned pomstít. Zůstalo jen u pokřikování.

Ač je zpravidla pošetilé dávat trefenému hráči za vinu, že se vystavil do zranitelné pozice, kouč Red Wings Derek Lalonde objasnil, že do jisté míry si hradecký rodák za srážku a její následky může sám. Hronek totiž doplatil na vlastní omyl, osudnou mýlku.

"Bavil jsem se s Filipem po zápase a říkal mi, že si myslel, že se bude vylučovat," přiblížil Lalonde. Hronek očekával hvizd, ten ale nepřišel, a tak se otočil směrem za rozhodčím. Jenže zapomněl, že je pro Reavese povoleným terčem. A že ten těžko uhne.

"Myslím si, že by Filip chtěl to ohlédnutí vzít zpátky," pokračoval Lalonde. "Vím, že si Reaves nepočínal zákeřně," dodal.

Jak vidíte situaci vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.