bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Višňovský se v NHL nejspíš rozloučil. Upsat by se měl Klagenfurtu

25. května 2015, 16:00

Michal Sobotka

Plánoval v NHL strávit alespoň jednu další sezonu, ale nejspíš mu to nevyjde. Slovenský obránce Lubomír Višňovský je totiž blízko dohodě s rakouským Klagenfurtem, který hraje EBEL ligu. Osmatřicetiletý zadák v zámoří doplatil na svůj zdravotní stav.

Lubomíra Višňovského v letošní sezoně znovu trápily zdravotní potíže, vinou kterých odehrál v základní části pouhých 53 zápasů. Po čtyřech duelech play-off jej navíc ze série vyřadil tvrdý hit od Toma Wilsona. Rodák z Topolčan chtěl v NHL přesto pokračovat, nakonec však skončí nejspíš v Evropě.

Zájem v zámoří o slovenského beka až tak velký není, především kvůli jeho chatrnému zdravotnímu stavu. Skrze svého agenta Neila Sheehyho osmatřicetiletý bek sice prohlásil, že by rád v nejlepší lize světa zůstal, nyní je ovšem blízko dohodě s rakouským Klagenfurtem, který působí v EBEL lize.

Mají místo pro mladší

Po dalším zranění, které mu v play-off přivodil zmiňovaný zákrok Wilsona, uvažoval Višňovský dokonce o konci hráčské kariéry. „Chtěl bych pokračovat, ale mé tělo občas nepracuje,“ říkal poté, co Islanders skončila sezona po sedmizápasové bitvě s washingtonskými Capitals.

Ostrovanům se nyní pravděpodobně otevře prostor na modré čáře, kam by generální manažer Garth Snow mohl přivést posilu. Reálnější však je, že dá přednost některým mladým hráčům, které klub v systému má - nejspíš Ryanu Pulockovi anebo Griffinu Reinhartovi.

Višňovský strávil v NHL 14 sezon, které rozdělil mezi Los Angeles, Edmonton, Anaheim a NY Islanders. Jeho příchod na Long Island předcházelo dokonce soudní řízení, kdy slovenský bek napadal platnost své výměny z Anaheimu. Nakonec za Ostrovany nastoupil a vytrhl tak trn z paty Garthu Snowovi, protože zacelil místo po odchodu kapitána Marka Streita a dalšího platného beka Andrewa MacDonalda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.