bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vítej zpátky! James van Riemsdyk se vrací do Philadelphie

3. července 2018, 11:00

David Zlomek

Flyers doufají v to, že se Jamesi van Riemsdykovi bude dařit lépe než jeho tiskárně. Právě ta mu pořádné zatopila, když se jí vůbec nechtělo vytisknout smlouvu, kterou mu Flyers poslali k podepsání. Nakonec vše dobře dopadlo, tiskárna se opravila a rodák z New Jersey mohl svým podpisem potvrdit pětiletý závazek k týmu, jenž ho v roce 2007 draftoval.

„Viděl jsem v tom smysl. Bylo to pro mě pohodlné, vím, o čem tahle organizace je,“ řekl van Riemsdyk v telefonním rozhovoru s novináři. „Jediné, o co tu jde, je slovo výhra. Pořád vyhrávat, jsou schopni tomu obětovat všechno. Vášeň a angažovanost pro mě moc znamenají.“

Stejně tak si novou posilu nemohl vynachválit Ron Hextall, generální manažer Flyers. „Má v sobě zakotvené logo Flyers, protože už tu hrál. Týmu obrovsky dodá na kvalitě,“ řekl na adresu devětadvacetiletého střelce.

„Potřebovali jsme levé křídlo, nejlépe do prvních dvou útoků,“ pokračoval. „Jeho podpis nám přináší skvělého hráče, který je výtečný před brankou, ale zároveň má cit v rukách. Jsme opravdu nadšeni z toho, co nám v příštích pěti letech ukáže.“

Van Riemsdyk se v zámoří popisuje jako silový útočník, tedy přesně ten typ, jaký popsal Hextall. Hráč, co exceluje ve hře před brankářem, ale hlavně patří v týmu k těm největším. V uplynulé sezoně vstřelil 36 branek, nejvíc v kariéře. Ve Philadelphii jsou tak velmi spokojeni, podepsali totiž hráče, jenž je mnohem lepší a zkušenější než ten, kterého v roce 2012 vyměnili.

„Získal jsem kupu zkušeností a dostal jsem šanci postupně zvětšovat a zvětšovat svou roli v Torontu. Hráli jiným stylem, to jsem si taky rád zkusil. Hrál jsem víc minut, víc přesilovek,“ porovnával angažmá ve Philadelphii a Torontu. „Byl jsem celkem naivní, když jsem si myslel, že celou kariéru strávím jen s Flyers.“

Zbytek kariéry už by ale v městě bratrské lásky dohrát mohl, a to kvůli klauzuli ve smlouvě, která říká, že nemůže být vyměněn bez jeho souhlasu. Třeba ale žádné takové opletačky nebudou potřeba. Dle svých slov si výběr pořádné promyslel. Hodně mluvil s trenérem Hakstolem i s novými spoluhráči Girouxem a Voráčkem. A sedm milionů ročně také není k zahození.

Role v týmu by pro něj měla být jasná. Levé křídlo v druhém útoku, Girouxe v hierarchii týmu těžko přeskočí. Hextall nicméně nevyloučil, že by Giroux nemohl hrát centra. To by ale asi moc chytré řešení nebylo, neboť Giroux se svým centrem Couturierem patřili k těm nejlepším dvojicím NHL. A hlavně k nejproduktivnějším. 

Dave Hakstol má tak nyní jen ty nejpříjemnější starosti, radost mají i všichni fanoušci Flyers. James van Riemsdyk se vrací!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.