bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výhra pro kapitána! V hlavní roli Matthews. Byl naším nejlepším hráčem, smeká Spezza

23. května 2021, 11:00

Tomáš Zatloukal

Z Johna Tavarese, lídra torontských Maple Leafs, je pro nejbližší týdny jen divák. Má poraněné koleno, vyrovnává se s následky otřesu mozku. Fakt, že skončil na marodce, stmelil kabinu Javorových listů. Nick Foligno vyzval k pěstnímu souboji Coreyho Perryho se slovy: "Vím, že to byla nehoda, ale jde o našeho kapitána", v dalším mači pak všichni bojovali nadoraz, aby pro Tavarese vyhráli. Povedlo se, Toronto po více než 50 letech porazilo v play-off Montreal Canadiens. Rozdílovým gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl Auston Matthews.

"Tohle vítězství je pro Johna. On je náš vůdce, náš kapitán," prohodil Matthews po přesvědčivém vítězství 5:1.

Proti Montrealu se čerstvý vítěz Richardovy trofeje pro nejlepšího kanonýra NHL vytáhl.

Bojoval, byl ho plný led. A blýskl se třemi body. "Když přijdete o tak výraznou personu, každý z mančaftu na to musí zareagovat co nejlepším výkonem. Myslím, že jsme odvedli skvělou práci," dodal americký snajpr.

Matthews nebyl jediný, kdo měl zásadní podíl na vyrovnání série s Canadiens na 1:1 na zápasy. Dalším gólem a asistencí se připomněl William Nylander, skóroval také kanadský veterán Jason Spezza.

"Jedinou šancí, jak vidět Johna zpátky na ledě, je vyhrát co nejvíc zápasů," pověděl Spezza pro TSN. "Snažíme se pro něj vítězit, bojujeme i za něj. Budeme se snažit sbírat výhry tak dlouho, než se uzdraví a vrátí se do naší sestavy," podotkl.

Matthewsův první gól v letošních vyřazovacích bojích:

Spezza nedá na Tavarese dopustit, vnímá ho jako dokonalý vzor týmového hráče a lídra.

"Sobeckost je mu cizí. I potom, co se mu stalo, bylo jeho hlavní starostí, aby nás uklidnil. Je zkrátka vůdcem," vykreslil Tavaresův přístup. Tavares při transferu z ledu na nosítkách zvedal palec na znamení, že je v pořádku.

Spezza se s koučem Sheldonem Keefem shodl, že klíčovou postavou druhé partie byl Matthews. "Podle mého byl naším nejlepším hráčem. V kabině o něm víme, že jeho výkony stoupají s důležitostí okamžiku," smeká zkušený centr před hvězdným spoluhráčem.

Série pokračuje dvěma duely ve dvou dnech v pondělí a úterý. A Matthews, o němž se před časem až do klukovského skandálu uvažovalo jako o kapitánovi Javorových listů, má jasný cíl. Dovést Toronto k dalším výhrám nad houževnatým soupeřem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.