bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyhraji to pro Matisse! Merzlikins má velkou motivaci získat Vezinovu trofej

8. září 2021, 14:52

Matěj Hodoval

Tragédie, na kterou nelze jen tak zapomenout. Začátkem července přišel (nejen) hokejový svět o brankáře Matisse Kivleniekse, jenž zemřel po zásahu pyrotechnikou.

Hrůzostrašné události byl svědkem Elvis Merzlikins, jenž později sdělil, že jeho lotyšský kolega zachránil i jeho život, společně s životem manželky Aleksandry a tehdy ještě nenarozeného dítěte. Po Kivlenieksovi poté pojmenoval svého prvorozeného syna – Knoxe Matisse Merzlikinse.

V rozhovoru pro The Athletic přiznal, jak se se smrtí blízkého člověka vypořádává necelé dva měsíce po incidentu. „Netrpím bolestí. Ale pochopitelně mi můj kamarád chybí. Překvapuje mě, že necítím tu bolest a dokážu se soustředit na svůj život. Jsem rád, že jsem se přes to přenesl,“ líčí Merzlikins.

„Když o něm mluvím, nemám s tím problém. Vyprávím o něm od srdce. Chce se vám z toho brečet, ale jsou to slzy štěstí, nikoliv smutku. Věřím, že mě udělal silnějším,“ pokračuje rodák z Rigy.

K takovému přístupu ale vedla delší cesta. Merzlikins v rozhovoru zmiňuje, že to bylo jako ztratit mladšího bratra a že dochází na terapie, aby se mu dostalo pomoci.

V nadcházející sezoně bude mít o to větší motivaci něco dokázat. „Nechci nic slibovat, ale mohu vám říct, že můj plán je získat Vezinovu trofej. Získám ji pro něj. Nemůžeme dávat sliby, protože tohle je hokej a nevíte, jak ta sezona půjde, ale tohle je můj cíl. Věřím, že toho dosáhnu,“ hlásí.

Každopádně zcela z hokejového hlediska nečeká Merzlikinse nic jednoduchého. Jak sám tuší, o prostor mezi třemi tyčemi se bude muset dělit ještě s Joonasem Korpisalem.

„Rozumím tomu, že tu jsem s Korpim a pravděpodobně si budeme muset sezonu rozdělit. To je byznys. Já mám svůj názor, Columbus má svůj názor. Já ale chci hrát hokej, a vím, že Korpi také,“ dodal sedmadvacetiletý Lotyš.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.