bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyjde Pittsburghu sázka na Jarryho? Bude z něj hvězda, míní bývalý spoluhráč

3. listopadu 2020, 16:30

Ondřej Mach

Ještě před rokem by si na to asi vsadil málokdo. Generální manažer Penguins Jim Rutherfrod se před startem minulé sezony snažil vyměnit Tristana Jarryho, aby mu konečně mohl dopřát šanci v NHL. Obě strany teď mohou být šťastné, že tehdy k obchodu nedošlo.

Jarry totiž na kempu předčil druhého brankáře Caseyho DeSmitha a vyhnul se dalšímu odsunu na farmu. A když Matt Murray opětovně vypadl z formy, tak to byl právě pětadvacetiletý gólman, na koho se zraněními sužované mužstvo mohlo spolehnout.

Zbytek příběhu většina hokejových fanoušků zná. Jarry se díky famózní podzimní formě podíval až na All-Star Game. V jedinečných vyřazovacích bojích sice trenér Mike Sullivan ukázal na Murrayho, po brzkém vypadnutí si ale za tento krok vyslechl oprávněnou kritiku.

Čas dvojnásobného vítěze Stanley Cupu z let 2016 a 2017 se ve městě oceli zkrátka nachýlil. Pryč byly dny, kdy z Murrayho sálalo sebevědomí a soupeři mu nebyli schopni dát gól. Hodně příznivců Pens ho v závěru angažmá odepsalo.

 

Murray se nyní může těšit na nový začátek, ztracené renomé se pokusí získat v Ottawě. A Pittsburgh je po několika letech v podobné situaci – do následující sezony půjde s nadějným, ale příliš neprověřeným gólmanem.

Nikdo neví, jak sázka na Jarryho dopadne. Jeho bývalý spoluhráč Curtis Lazar, který momentálně působí v Buffalu, je ale o jeho schopnostech přesvědčený. „Věřte mi, v NHL z něj bude hvězda,“ říká Lazar pro web The Athletic.

Oba hráči se znají ještě z juniorské WHL, kde společně nastupovali za Edmonton Oil Kings. „Tristana nedokáže nic rozhodit. Před zápasy vždycky jen poslouchal hudbu a usmíval se na nás. Věděli jsme, že vyhrajeme, protože jsme ho měli v brance,“ vzpomíná pětadvacetiletý útočník.

„Pittsburgh dělá správný krok, jestli se ho snaží udržet dlouhodobě. Bude to pro ně skvělé, ve velkých zápasech chytá vždycky výborně. Bylo to tak už od dětství,“ pokračuje Lazar.

V Pittsburghu tak mohou být o něco klidnější. Rozloučit se s Murrayem nebylo jednoduché a ani tah s Jarrym nemusí vyjít. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že se Penguins rozhodli správně.

Čtěte také:
SPEKULACE: Liga připouští zkrácenou sezonu. Minimem je 48 zápasů
Druhým Jágrem se vším všudy. Mašina na góly marně hledá práci, nechce podepsat pod cenou

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.