bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna mezi Pittsburghem a Los Angeles? Stěhovat se mohou Sprong a Pearson, předpovídá Dreger

10. listopadu 2018, 14:00

Jiří Sameš

Co se aktuální formy týče, jsou Pittsburgh Penguins v National Hockey League druhým nejhorším týmem. Prohráli už pět zápasů po sobě – bilance 0-4-1. Generální manažer Tučňáků Jim Rutherford také už před pár dny naznačil, že pokud se výsledky mužstva nezlepší, začnou se dít věci. A odejít z Pittsburghu by podle Darrena Dregera, experta televizní stanice TSN, mohl například útočník Daniel Sprong.

„Očekávám, že Pittsburgh Penguins udělají vzhledem k současné situaci nějaké změny,“ řekl Dreger.

„Vše by mohlo začít malým obchodem. Od svých zdrojů jsem se dozvěděl, že by se mohl stěhovat Daniel Sprong. V několika posledních sezonách se mu totiž od trenérů příliš příležitostí nedostává,“ doplnil Dreger.

Sprong má v letošní sezoně odehráno 12 zápasů. Zaznamenal v nich za čtyři asistence celkem čtyři kanadské body a také čtyři záporné body do tabulky pravdy. Jeho pobyt na ledě je přitom v průměru na zápas pouze osm minut a 45 vteřin.

Loni si jednadvacetiletý hokejista v osmi zápasech připsal za dva góly a jednu asistenci celkem tři kanadské body. Za svou kariéru má poté celkově 46. muž draftu 2015 ve statistikách 38 zápasů, čtyři góly, pět asistencí a celkem tedy devět kanadských bodů.

Dreger následně ještě pokračoval ve spekulacích a zmínil, že potenciálním partnerem Pens pro výměnu mohou být klidně Los Angeles Kings.

„Pokud se vám nedaří, začnete nejprve obchodovat s týmy, které jsou na tom obdobně. Los Angeles Kings už udělali jeden velký krok, když odvolali trenéra. Nyní by mohli vyměnit například útočníka Tannera Pearsona, kterému se v této sezoně zatím vůbec nedaří.“

Tanner Pearson si letos v 15 zápasech připsal celkem pouze jeden kanadský bod za jednu asistenci a sedm záporných bodů do tabulky pravdy. Kings by ale přitom mohli opustit například také obránci Alec Martinez, Jake Muzzin.

„Všichni víme, že Jim Rutherford je agresivním generálním manažerem. Určitě něco udělá. Možná to začne malým obchodem, ale rozhodně se také můžeme dočkat nějaké velké výměny,“ uzavřel Dreger.

Čtěte také: Jim Rutherford: Pokud se výkony týmu nezlepší, začnou se dít věci

Penguins se momentálně nacházejí na sedmém místě Metropolitní divize, dvanáctém místě Východní konference. Na svém kontě mají bilanci 6-5-3 a celkem 15 bodů.

Kings jsou poté v tuto chvíli na poslední, jednatřicáté pozici zámořské soutěže, přičemž mají po 15 odehraných zápasech pouze 11 bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.