bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyšetříme to, slíbil Bettman. Takže jak to vlastně bylo se sázením Evandera Kanea?

11. září 2021, 10:40

Jiří Lacina

Že by to byl hokejový Mirek Dušín, to tedy ani náhodou. Podle zámořských zdrojů dlužil Evander Kane až 600 (!) miliónů korun (27 mil. dolarů), usiloval o osobní bankrot a podle nařčení manželky sázel na vlastní zápasy, přičemž se je snažil ovlivnit tak, aby kasíroval výhry.

NHL slíbila věc před několika týdny důkladně prověřit. Výsledek? Žádný. Celá akce vyznívá až podezřele do ztracena. Podle Front Office Sports, citovaném dalšími zdroji, se vyšetřovatelům najatým ligou dosud nepodařilo vyzpovídat ani Kaneovu manželku…

Předsevzetí prošetřit a zakončit nepříjemnou kauzu do začátku tréninkového kempu San Jose Sharks tak zřejmě nebude naplněno. „Nejsem si jistý, že mohu v tuto chvíli nabídnout definitivní termín,“ odepsal zástupce ligového komisaře Bill Daly svým typicky vyhýbavým právnickým jazykem na otázku novináře Curtise Pashelky ze San Jose.

Obvinění manželky Anny oblétlo hokejový svět na konci července a bylo velmi rázné: „Jak může NHL nechat notoricky závislého gamblera pořád hrát, když vyhazoval peníze za sázení na zápasy? Možná by se tomu někdo měl věnovat. Může se někdo zeptat komisaře Garyho Bettmana, jak mohli nechat hráče sázet na vlastní zápasy?“

Bettman zareagoval velmi rychle. Ve vyjádření nechyběla klišé jako „integrita hry“, „bereme to velmi vážně“ apod. Výsledek je bohužel nulový. NHL nemá ani skoro v půlce září v ruce nic.

Anna Kane se s Evanderem Kanem rozvádí, žádost podala 16. července.

Sázení hokejistů na zápasy NHL je zakázáno v kolektivní smlouvě. Nařízení přímo říká, že hokejista, který si vsadí na jakýkoli zápas NHL (lhostejno zda svého týmu či cizí) může být ligovým komisařem suspendován nebo úplně vyloučen ze soutěže.

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.