bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vysněná Kanada. Giroux naznačil, kde by chtěl hrát v příští sezóně

1. května 2022, 8:30

Jiří Lacina

V novém působišti se rozjížděl pozvolna, nakonec ale nastřádal v 18 zápasech za Floridu solidních 23 bodů (3+20). Teď se může těšit na play off, které by si s Philadelphií nezahrál. Kde ale zakotví v příští sezóně?

Po té letošní skončí Claudu Girouxovi smlouva a Florida si ho asi dál nebude moci dovolit. Panteři nemají na dalšího hvězdného hráče pod platovým stropem dost místa. Samozřejmě se nabízí možnost odlehčit výměnou někoho jiného, nicméně Girouxovi bylo v lednu 34 let, což ochotu zbavovat se jiných hráčů poněkud limituje.

Giroux navíc nedávno naznačil: „Chtěl bych hrát blíž domova.“

Rodák z Herstu v Ontariu by možná rád dohrál kariéru v Kanadě. Přehnaně daleko to odtud není třeba do Ottawy. Když byl nedávno při utkání Panthers v kanadském hlavním městě v rádiu Sportsnet 1200 dotázán, co by říkal možnosti spojit svou další budoucnost se Senators, odpověděl:

„To by byl splněný sen.“

Rozhodně tím není nic dáno. Ottawa je ale v mnohem komfortnější finanční situaci. Momentálně má pod stropem přes 10 miliónů dolarů prostoru a v sestavě spoustu zajímavých mladíků, jimž by pravděpodobně respektovaný mentor prospěl.

Generální manažer Pierre Dorion má do 1. července o čem přemýšlet.

Teď má v Giroux v hlavě určitě jedinou věc. A to uspět s Floridou v pohárových bojích. Panteři patří po nejlepší základní části v historii klubu k největším favoritům.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.