bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výstroj z lega nese štěstí. Dobeš vlétl do NCAA impozantně

18. října 2021, 3:57

Martin Voltr

Mezi počiny českých brankářů v zámoří teď jednoznačně vyčnívá debut Karla Vejmelky v NHL, ovšem velmi dobrá vizitka přišla i ze soutěže, která už není o moc níž – univerzitní NCAA. Do své premiérové sezony tam skvěle vstoupil Jakub Dobeš.

Dvacetiletý prospekt Montrealu, jehož si Canadiens vyhlédli v pátém kole draftu 2020, je možná „pouze“ jedním z řady talentovaných českých gólmanů. Zdá se ale, že má schopnost adaptovat se velmi rychle na každou novou soutěž.

Dříve to ukázal v NAHL a potom v USHL, kde se loni už dostal do druhého all-star týmu ligy. Mezitím si zajistil přijetí na univerzitu Ohio State, kam nastoupil nyní. Zástupce Montrealu se z NCAA pokusí oslovit tak, jako se to naposledy povedlo třeba Tomáši Vomáčkovi, který podepsal smlouvu s Nashvillem.

Dobešův vstup do velmi sledované soutěže nelze nazvat jinak než skvostným.

Minulou sobotu inkasoval při debutu proti Bentley jeden gól z 18 střel a jistil suverénní výhru 7:1. A tento víkend si podmanil dvojzápas proti University of Connecticut, tedy právě bývalému týmu Vomáčky.

Nejdřív střídal parťáka Ryana Snowdena po sedmi minutách druhé třetiny za nepříznivého stavu 0:3. Za zbytek utkání neinkasoval z 23 střel ani jednou, Bucks i díky němu otočili skóre a vyhráli gólem tři sekundy před koncem prodloužení. Dobeš si navrch připsal druhou asistenci u první trefy.

Druhý den už logicky dostal důvěru od začátku – a bylo z toho premiérové čisté konto! Před domácím publikem zastavil všech 32 pokusů soupeře, mezi nimi i tři od Jáchyma Kondelíka. Ten se prosadil jen v pátek proti Snowdenovi, ale český oponent už mu nic nedovolil.

Po třech startech se Jakub Dobeš chlubí úspěšností 98,6 procenta!

„Je to moje práce. Byl jsem připravený skočit do hry, vždycky musím být. Tohle je Ohio State a všichni od vás očekávají hodně,“ řekl médiím po otočce z pátečního zápasu, která ho musela povzbudit.

„Bylo vidět, že si věří. Občas prostě dokážete vycítit sebevědomí, a to byl tenhle případ. Taky mu hodně pomohl tým,“ uvedl o den později trenér Steve Rohlik.

Brankář, jenž v českých akademických kategoriích chytal za Vítkovice a Chomutov, má i parádně vyladěnou výstroj. Inspiroval se jedním ze svých dětských koníčků – stavebnicí lego.

Přejeme další povedené dílky do skládačky v novém působišti!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ohio State Athletics (@ohiostathletics)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.