bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vytahujte kalendáře! Trofeje skrz celý červen, draft na začátku července

23. května 2022, 8:47

Marek Baloun

Závěr sezóny je v NHL spjatý i s předáváním individuálních ocenění. Hned po jejím skončení pak přichází draft a trh s volnými hráči. NHL nyní konečně zveřejnila harmonogram letních měsíců. První události přijdou hned na začátku června.

Je tradicí, že hlavní individuální trofeje a ocenění, tedy Calder Trophy (nejlepší nováček), Hart Trophy (nejcennější hráč), Norris Trophy (nejlepší obránce), Vezina Trophy (nejlepší gólman) a Ted Lindsay Award (nejvýraznější hráč) se udělují na slavnostním ceremoniálu. V minulosti hostilo tento galavečer Las Vegas vždy po skončení bojů o Stanley Cup, koronavirová pandemie ale donutila NHL změnit plány. Letos se tak budou trofeje předávat už 21. června a pouze virtuálně.

Během ceremoniálu zazní i finalisté ocenění pro nejlepšího generálního manažera. Ostatní ocenění, například King Clancy, Selke nebo Masterton Award budou oznamovány postupně den po dni 1.-7. června před zápasy play-off. 

Kdo by ale čekal, že po skončení finálových bojů NHL kolotoč utichne, je na omylu. Už 7. července vypukne v montrealské hale Bell Centre dvoudenní draft, trh s volnými hráči, kde by se potenciálně mohli objevit mimo jiné i Jevgenij Malkin s Krisem Letangem, se pak otevře 13. července.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.