bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vyzyvatel pro Vaněčka. Washington hledá náhradu za Lundqvista, zkusí ottawskou legendu

29. prosince 2020, 10:27

Tomáš Zatloukal

Washington přece jen zvyšuje konkurenci ve svém brankovišti. Poté, co Caps před týdnem podepsali rychlonohého útočníka Conora Shearyho, jim nezbylo mnoho manévrovacího prostoru. I tak našli cestu, jak přivést zajímavou gólmanskou posilu. Do kempu dorazí devětatřicetiletý veterán Craig Anderson. Toho Senátoři po minulé sezoně vyprovázeli se slovy, že je nejlepším maskovaným mužem v jejich dějinách. Nešlo o plytkou lichotku, Anderson skutečně v srdci Kanady zanechal pořádně hlubokou šlépěj. Teď vedou jeho stopy do hlavního města USA.

Anderson přichází na zkoušku.

Buď generálního manažera Briana MacLellana a trenéra Petera Lavioletta přesvědčí, nebo půjde o dům dál. Rodák z Park Ridge potřebuje ukázat, že je lepší volbou na post brankářské dvojky než český talent Vítek Vaněček.

Mluví pro něj zkušenosti i výkony z minulé sezony, kdy v bídě Sens obstál a měl slušnou úspěšnost zákroků při hře pět na pět. Lepší než David Rittich nebo třeba Henrik Lundqvist.

Právě Lundqvist měl původně doplnit Samsonova a utvořit s ním washingtonské gólmanské duo. Jenže Capitals pár týdnů před startem sezony zmrazil zprávou o tom, že mu problémy se srdcem nedovolí v ročníku 2020/2021 hrát.

Poslední informace mluví o tom, že švédskou ikonu čeká otevřená operace srdce a výměna chlopně. Sílí názor, že je takřka jisté, že na ledě Lundqvista už nikdy neuvidíme.

Anderson má oproti Vaněčkovi ještě jednu výhodu - na rozdíl od něj může být mentorem, učitelem. Ostříleným parťákem, který Samsonovovi ulehčí těžké chvíle, jež nevyhnutelně během jeho první sezony v roli jedničky přijdou.

Vaněček dosud v NHL neodchytal ani minutu a spolu se Samsonovem by byli suverénně nejméně zkušeným tandemem napříč zámořskou ligou. Vsadit na ně by byla kurážná sázka.

V době, kdy Washingtonu vyprchává čas na další zisk Stanley Cupu se současným jádrem, by šlo o hru va bank. A zdá se, že MacLellan nemá srdce jako kníže Rohan a do značného rizika se mu nechce.

Po Lundqvistovi oslovuje dalšího veterána.

Andersona, který chytával také v Chicagu, na Floridě a v Coloradu. Skalisté hory opustil v roce 2011, když byl za Briana Elliotta poslán do Ottawy. U Senátorů pak zvládl 435 zápasů, 202krát zvítězil. Nikdo v klubové historii není lepší.

Jubilejní dvoustou výhru vychytal 18. února 2020 proti Buffalo Sabres. Toho večera stoupal pod strop Canadian Tire Centre dres známého obránce Chrise Phillipse.

V minulém ročníku stihl Anderson celkem 34 zápasů, kryl 90,2 % střel soupeřů. Jeho nástupcem se stal Matt Murray.

Protáhne si na prahu čtyřicítky svou kariéru? MacLellan se sice před pár měsíci nechal slyšet, že věří dvojici Samsonov - Vaněček, jeho další kroky ale spíše mluví o opaku. Po Lundqvistovi dostává šanci Anderson.

Udělá z českého konkurenta farmáře?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.