bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington je ze hry. Ovečkin byl zklamaný z ofenzivy, Holtby možná chytal naposledy

21. srpna 2020, 16:45

Jan Pikous

Další triumf ve Stanleyově poháru nepřidají. Pro Washington sezona v noci skončila, když sérii s New Yorkem Islanders až překvapivě snadno nezvládli a prohráli s ostrovním týmem 1:4 na utkání.

„Když se podíváme na všech pět duelů, chtěli to víc než my,“ shrnul celou věc lakonicky Nicklas Bäckström. „Celkově to platilo, byli taky disciplinovanější.“ Miláček obecenstva Alexandr Ovečkin se tak druhého poháru zatím nedočká. I elitní ostrostřelec měl o příčinách vypadnutí jasno. 

„V předchozích zápasech jsme udělali hodně chyb a nedávali jsme příliš branek. Oni skórovali, my ne. Měli jsme hodně fakt dobrých šancích, nevypadalo to špatně, ale dokázali jsme zápas srovnat. A výsledek vidíte,“ shrnul médiím zklamaný kapitán mužstva.

Právě ofenziva byla hlavním kamenem úrazu washingtonského klubu. Ačkoliv se v základní části zdálo, že za tým může skórovat v podstatě kdokoliv, v play off se najednou mašina na góly rázně zadrhla. V pěti zápasech Capitals nastříleli jen osm branek. 

Teď čeká tým trenéra Reirdena příprava na novou sezonu. Otázkou je, zda součástí mužstva nadále bude brankář Braden Holtby, o jehož možném odchodu se už drahnou chvíli houfně spekuluje. „Uvidíme, kdo ví,“ krčil rameny při otázce na vlastní budoucnost zklamaný strážce svatyně.

Teď ovšem musejí washingtonští hokejisté i jejich fanoušci kousat nepříjemné vyřazení od nepříliš atraktivně hrajících Islanders. Takové účinkování v prvním kole play off si jedni z hlavních favoritů na triumf v žádném případě nepředstavovali.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.