bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington si předčasně plácl s Dylanem Stromem na dalších pět let!

5. února 2023, 9:00

Viktor Pavlovec

Zdá se, že trojka draftu 2015 konečně překročila svůj stín a už nebude muset každou sezonu dokazovat svůj potenciál. Vedení z hlavního města USA přispěchalo s nabídkou tučného kontraktu, aby si do dalších let pojistilo stěžejního hráče sestavy. Zkušený centr si vybojoval u Capitals dlouhodobou smlouvu a přijde si na pořádný balík!

Dylan Strome to rozhodně neměl v posledních sezonách jednoduché. Při draftu 2015 ještě vypadalo vše jako malované. Po jménu Connora McDavida a Jacka Eichela zaznělo právě jméno 190 cm vysokého centra, na kterého ukázala Arizona.

Jen pro připomenutí byl ze čtvrté pozice na této dražbě talentů vybrán Mitchell Marner. Byl to mimořádně plodný draft a Dylan Strome byl považován za jednu z hlavních hvězd, na což Kojoti hodně sázeli. Hodně mu také pomohlo, že hrál v OHL v týmu Erie Otters právě po boku jedničky draftu.

Zatímco někteří jeho vrstevníci skočili s velkými pompami přímo do NHL, on ještě zůstával v OHL, kde se měl fyzicky připravovat na nejprestižnější zámořskou soutěž.

Jenže zatímco v juniorské lize sbíral vavříny, tak na půdě NHL se stále nemohl naplno prosadit. Pravda, Arizona neměla zrovna nejkonkurenceschopnější mužstvo a už v sezoně 2018/2019 jí s kanadským centrem došla trpělivost a poslala ho do Chicaga.

U Blackhawks zakotvil Dylan Strome na čtyři sezony, z nichž se parta okolo Patricka Kanea podívala do vyřazovacích bojů pouze jednou. V loňské sezoně nasbíral pětadvacetiletý hokejista osmačtyřicet bodů z devětašedesáti duelů.

Ani to ovšem nestačilo k tomu, aby přesvědčil vedení o své platnosti pro tým. Nebyl dokonce ani vyměněn a zadarmo jej podepsal Washington, který sužovaly zranění a potřeboval akutní pomoc.

Výsledkem je šestatřicet bodů z dvaapadesáti klání a nový pakt na pět let, který ročně tomuto vysokému centrovi přinese na konto v průměru pět milionů dolarů. Trojka draftu už se tedy bude moci konečně soustředit pouze na hokej a neřešit svou budoucnost.

Washington si naopak pojistil centra, který dokáže vytvořit úderné duo i s Alexandrem Ovečkinem. S ním nastupuje ve formaci místo Nicklase Bäckströma. Z dočasného řešení, které bylo vynuceno zraněními, se tedy stal jackpot, který se může ukázat jako nákup léta.

Washington totiž navzdory predikcím v Metropolitní divizi bojuje o vyřazovací část. Navíc je jejich střednímu útočníkovi zatím ještě pětadvacet let a na konci kontraktu bude stále v produktivním věku. Pakt je tedy velmi výhodný pro obě strany a Capitals jen doufají, že jejich tahounovi vydrží forma a bude pokračovat v předváděných výkonech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.