bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

White se chce dostat do kádru Senators! Právě teď je ta šance, říká

16. srpna 2017, 12:34

Lukáš Podleśny

Dvacetiletý Colin White si loni připsal své první tři zápasy v NHL. Po dvou utkáních v základní části dokonce nastoupil také v šestém finále Východní konference proti Pittsburghu. Nyní je americký mladík připraven na větší roli.

White byl Ottawou draftován v roce 2015 a to v prvním kole jako číslo 21. V březnu 2017 měl, jakožto hráč univerzitní ligy, podepsán tzv. Amateur Tryout s tehdejší ottawskou farmou, Binghamtonem, nicméně podle očekávání následoval také nováčkovský kontrakt. Pod ten se White podepsal 2. dubna 2017 a má tak s bonusy zajištěno až 1,285 miliónů dolarů ročně. Navíc od nové sezóny by se tento mladík mohl natrvalo ustálit na soupisce Senátorů.

„Bylo úžasné vyzkoušet si, co obnáší hokej profesionála. Vidět jak kluci procházejí play-off, jak tvrdě pracují, a mít možnost navázání bližších vztahů bylo úžasné. Do tohoto léta mi to dalo opravdu hodně,“ nechal se White slyšet během letní přestávky.

Samozřejmě, že White v sestavě Ottawy nemá ani zdaleka jisté místo, nicméně fakt, že po Turrisovi s Pageauem kanadský celek trochu postrádá centry, mu nahrává. Primárně totiž na tomto postu Colin White odehrál dvě sezóny za Bostonskou univerzitu a v 72 utkáních nasbíral výborných 76 bodů. Ještě dodám, že třetí ottawský centr Derrick Brassard možná nestihne start sezóny, neboť má za sebou operaci ramene.

Sám Colin White si také uvědomuje, že toto léto je pro něj možná vůbec nejdůležitější v kariéře. „Cítím, že právě teď je možnost dostat se do týmu. Dělám pro to opravdu vše a chci to dokázat,“ říká zlatý medailista z MS osmnáctek i dvacítek. Mimochodem na World Hockey Challenge do 17 let v roce 2014 byl White nejvíce bodujícím hráčem, přičemž ovládl statistiku gólů i asistencí. Tehdy za sebou nechal i Mitchella Marnera s Austonem Matthewsem, tedy současné tahouny Toronta. 

Každopádně je White pro Ottawu velkým příslibem a je pravděpodobné, že v úvodním zápasu sezóny proti Washingtonu bude na ledě. Kolik zápasů však v sezóně 2017/2018 odehraje je ve hvězdách. Důležité bude, aby se mu hlavně vyhýbala zranění, neboť schopnosti na hraní v NHL rozhodně má.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.