bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yzerman zase úřadoval. Z Caroliny získal Nedeljkovice

23. července 2021, 0:25

Jan Šlapáček

Začíná to vypadat, že kdokoli se pustí do výměny se Stevem Yzermanem, tak z ní v očích fanoušků vítězně nevyjde. Tentokrát získal generální manažer Red Wings za velmi výhodnou protihodnotu Alexe Nedeljkovice.

Uplynulá sezona by se z pohledu pětadvacetiletého brankář dala popsat jako průlomová. Nedeljkovic dokonale využil zdravotních problémů svých soků a skvělými výkony si v Carolině vybojoval pozici týmové jedničky. Úspěšnost zákroků vytáhl na parádních 93,2 % a v celé lize nebyl žádný pravidelně chytající gólman statisticky lepší.

A právě proto se očekávalo, že Hurricanes pustí na trh s volnými hráči Petra Mrázka s Jamesem Reimerem a Nedeljkovic se stane hlavním brankáře týmu pro následující sezóny. Jednání o nové smlouvě ale nešla podle představ vedení. Proslýchá se, že Nedeljkovic požadoval plat ve výši 3,5 milionů dolarů na sezónu, zatímco klub si představoval sumu téměř o dva miliony dolarů nižší.

Rozdíl byl mezi oběma tábory takový, že by pravděpodobně muselo dojít k neoblíbené arbitráži, která by rozhodla o výši platu. Právě toho se generální manažer Canes Don Waddell zřejmě obával, a tak s ohledem na platový strop domluvil s Yzermanem výměnu.

Legenda Red Wings pracuje tvrdě na přestavbě týmu a jak je známo z minulých let, tak téměř vždy dokáže pro svůj tým vyjednat parádní podmínky. A nejinak tomu bylo i v tomto případě.

Do Caroliny poslal Yzerman volbu ve třetím kole draftu (původně patřící Vegas) a Jonathana Berniera, který bude za pár dní volným hráčem a vědělo se, že by s Red Wings nový kontrakt nepodepsal.

To Nedeljkovic naopak krátce po výměně podepsal s Detroitem smlouvu na dva roky a ročně si v průměru přijde na tři miliony dolarů.

Jinými slovy: Red Wings získali finalistu v hlasování o Calder Trophy za 94. volbu na následujícím draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.