bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z farmy první hvězdou. Nemohl jsem si přát nic lepšího, září spasitel Frk

28. prosince 2019, 15:55

Matěj Hodoval

Divokou noc v National Hockey League má za sebou český útočník Martin Frk. Karlovarský odchovanec byl povolán k hlavnímu týmu do Los Angeles a v dresu Kings si také odbyl svou premiéru.

Je to pro mě takový hezký vánoční dárek. Je super hrát tuto ligu, přece jen je to nejlepší hokejová soutěž, ve které můžete být,“ líčil před svým debutem v dresu Králů Martin Frk.

Nutno podotknout, že zasloužený vánoční dárek. Martin Frk od začátku svého přesunu do kalifornské organizace boduje. V létě dvakrát bodoval v rámci přípravných zápasů Kings, svůj sen o NHL však nevzdal ani po odeslaní na farmu.

V Ontariu potvrdil to, co se od něj čekalo. V AHL se stal lídrem, po šestadvaceti odehraných zápasech je se čtrnácti góly nejlepším střelcem a s celkem třiadvaceti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Reign.

Byla jen otázka času, kdy dají trápící se Kings šanci někomu ze svého záložního celku v American Hockey League. Povolávací rozkaz dostal po vánoční přestávce český zástupce.

Svou premiéru za Los Angeles si Frk odbyl v derby proti San Jose. Tradičně vypjaté utkání navíc rozhodovalo o tom, kdo zaujme poslední místo v Západní konferenci.

Po dvou třetinách vedli domácí Žraloci 2:0 a s hosty to moc dobře nevypadalo. Jenže ve třetí periodě se o slovo přihlásil český vousáč. Nejprve v čase 41:30 snížil po přihrávce Nikolaje Prochorkina, v 59. minutě pak vyrovnal po pasu z hole Jeffa Cartera.

Obě trefy Martina Frka byly téměř totožné. Přihrávka do volného prostoru v mezikruží, odkud se forvard s devětadvacítkou na zádech nemýlil. Přesně z tohoto důvodu si ho Los Angeles zavolalo do prvního týmu.

Jsou to velmi dobří hráči. Carts tu už působí dlouho. Ví, co má na ledě dělat. Jen jsem se snažil pohybovat se na správném místě, v předbrankovém prostoru. Dvakrát mě našli. Jsem rád, že jsem pomohl týmu ke dvěma bodům,“ pochvaloval si spolupráci rodák z Pelhřimova.

 

Odchovanec karlovarské Energie byl navíc vyhlášen první hvězdou utkání.

Prostě jsem šel do zápasu s tím, že chci hrát dobře. Měl jsem štěstí, dvakrát jsem byl na správném místě a spadlo to tam. Jsem šťastný, nic lepšího jsem si nemohl přát,“ zářil po dvougólovém představení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.