bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za co Dallas potrestal svou jedničku? Vše vysvětlil sám Chudobin a přispěchal s omluvou

9. února 2021, 10:40

Tomáš Zatloukal

V létě jistil Dallas na cestě do finále Stanley Cupu, v pozici brankáře číslo jedna se ocitl také na startu současné sezony. Anton Chudobin je gólmanskou spásou v časech, kdy se Hvězdy musí obejít bez bravurních zákroků amerického čahouna Bena Bishopa. V takových chvílích není prostor pro malichernosti, populární Rus si ovšem jeden přešlap neodpustil a prožil víkendový zápas s chicagskými Blackhawks v roli zdravého náhradníka. Čím se provinil proti týmovým pravidlům?

Disciplína.

Takto suše Dallas okomentoval důvod, proč Chudobin v neděli chyběl jak mezi třemi tyčemi, tak na střídačce.

Do klece Stars se místo něj postavil Jake Oettinger, dvojku mu dělal Landon Bow. Že obě jména slyšíte poprvé? Oettinger má v NHL i s čerstvým zářezem odchytaný kvartet mačů, na kontě Bowa jsou dvě partie.

Těžko byste napříč NHL hledali méně zkušený a prověřený tandem. Postavení Chudobina mimo sestavu ale bylo pro Hvězdy jedinou možností, týmové regule platí pro všechny a musí se respektovat.

"Na pravidla si příliš nepotrpím, zavedl jsem jich jen pár. Zato chci, aby je všichni stoprocentně dodržovali," podotkl kouč Stars Rick Bowness, když se ho novináři ptali, čím se Chudobin provinil. Obecná rovina, žádný konkrétní vysvětlení.

Přišel s ním až v pondělí sám "Dobby", když přispěchal s omluvou.

"Ano, stalo se, že jsem dorazil pozdě na trénink. Nedělal bych z toho ale vědu, pobavil jsem se s trenéry a máme čistý stůl. Jsem rád, že jsem zpátky v mančaftu," pověděl pro NHL.com.

Omluvil se všem, spoluhráčům i realizačnímu týmu. Pozdě dorazil, podle svých slov, kvůli tomu, že zaspal budíček.

Vše je uzavřené i pro Bownesse. "Je to za námi, jdeme dál. Tohle jsou včerejší zprávy." A jak se říká v českých redakcích, není nic staršího než právě včerejší noviny.

Očekává se, že Chudobin by měl chytat v noci na středu v odvetě s Černými jestřáby. Chicago první partii vyhrálo 2:1, Oettinger si coby brankářský záskok vedl solidně, blýskl se 33 zákroky.

Chudobina čeká pořádný zápřah až do půlky března, možná až do dubna, kdy se má po operaci kolena vrátit Bishop.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.