bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za pět minut dvanáct! Canucks si pojistili své mladé hvězdy

2. října 2021, 5:38

David Zlomek

Všem fanouškům Vancouveru musel spadnout kámen ze srdce, obě největší naděje současného kádru nakonec vyřešily poslední detaily smluv a zůstávají na západě Kanady. Obránce Quinn Hughes i jeho kolega z útoku Elias Pettersson se dohodli na víceletých kontraktech.

Dlouho to vypadalo, že tahanice mezi hráči a organizací se protáhne až do sezony. Z této situace, která mohla teoreticky vzniknout, by však neprofitoval nikdo. Vzpomenout můžeme například na Williama Nylandera z Toronta, který se v totožné situaci objevil před třemi lety. Nakonec podepsal až v prosinci.

Spekulace o možném prodloužení obou hvězd začaly přicházet už ve čtvrtek večer, nicméně až v pátek byly tyto informace potvrzovány a konkretizovány.

Podle Pierra LeBruna z The Athletic si delší smlouvu domluvil Hughes, který si s Canucks plácl na šestiletý pakt s průměrným ročním platem 7,85 milionu dolarů. Využil tak trendu uplynulého léta, kdy byla všechna velká defenzivní jména štědře obdarována novými smlouvami.

Hughesovi bude v půlce října teprve dvaadvacet, i tak už je ale klíčovou postavou týmu. Důkazem budiž i minulá sezona, ve které byl sice střelecky slabší (tři góly), ovšem vše vynahradil v asistencích (38) či pobytu na ledě. Ze všech hráčů Vancouveru totiž na kluzišti strávil průměrně nejvíce času.

Jeho spoluhráč Pettersson prodloužil pouze o tři roky a za o něco skromnější peníze – 7,35 milionu dolarů ročně.

Švédský šikula je pro ofenzivu Kosatek naprosto stěžejním mužem. Do NHL vtrhl jako uragán a v prvních dvou odehraných sezonách získal shodně 66 bodů. Zcela po právu získal trofej pro nejlepšího nováčka ligy. V uplynulé sezoně odehrál pouze šestadvacet utkání, poté ho zabrzdilo zraněné zápěstí.

Zatímco Hughes bude po skončení kontraktu volným hráčem, Pettersson nikoliv. Pokud se po vypršení nové smlouvy nedomluví s organizací dřív, bude následovat stejný scénář, jako nastal letos.

Díky své kratší smlouvě bude opět podléhat statusu chráněného volného hráče, tudíž výhradní právo na jeho podpis budou držet ve Vancouveru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.