bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žádný Eichel! Rangers se dohodli na pokračování se Zibanejadem

10. října 2021, 18:16

David Zlomek

Konec spekulacím! Jack Eichel na Manhattan pravděpodobně nezamíří, jedna z nejslavnějších organizací světa se totiž dohodla na novém kontraktu se svým stávajícím prvním centrem. Mika Zibanejad s klubem podepsal osmiletou smlouvu.

Moc jiných možností vlastně nebylo. Buď Rangers získají Jacka Eichela, nebo v týmu nadobro zůstane švédský centr Mika Zibanejad.

Nakonec se stala skutečností ta druhá možnost. Blueshirts v neděli oznámili Zibanejadův podpis. Smlouva potrvá osm let s průměrným platem 8,5 milionu dolarů.

„Od roku 2016, kdy k nám Mika přišel, vyrostl v jednoho z předních hokejistů NHL,“ stojí v oficiálním prohlášení Chrise Druryho, generálního manažera Rangers. „Nejen, že je vynikající na ledě, ale stejně dobře vyniká i mimo něj. Máme velké štěstí, že je součástí naší organizace. Jsme moc rádi, že tomu tak bude i nadále.“

Pár dní před Švédem podepsal velkou smlouvu jiný Seveřan. Aleksander Barkov podepsal s Floridou též osmiletou smlouvu, nicméně jeho roční plat bude ještě o něco větší, přesněji to bude rovných deset milionů dolarů.

Dalo se tak očekávat, že se Zibanejad bude chtít přiblížit svému kolegovi co nejvíc. Oba se navíc nacházeli ve stejné situaci, jelikož oběma by v červenci příštího roku končila smlouva.

Dle informací dobře informovaného novináře Larryho Brookse si Rangers představovali o něco kratší kontrakt. Ovšem nakonec přistoupili na takové řešení, které bude v budoucnu dobře řešitelné v souvislosti s platovým stropem.

Rangers tak doufají, že se Zibanejadův progres nijak nezpomalí. V uplynulé sezoně, ve které mu dlouho trvalo, než se rozjel, posbíral v 56 utkáních 50 bodů. O rok dříve zapsal 75 bodů v 57 duelech. Vynikal především ve střelbě, když vstřelil hned 41 branek.

Zibanejad tak má za sebou velice úspěšné období. V krátkém časovém sledu se mu totiž kromě zisku nové smlouvy podařilo dostat i do úvodní nominace Švédska pro nadcházející olympijské hry.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.