bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbořil mimo hru, Pastrňák ke Krejčímu. Boston překopává sestavu

16. února 2021, 10:00

Jiří Lacina

Přestože si Bruins na úvod sezóny nemají na co stěžovat, s náskokem vedou Východní divizi, trenér Bruce Cassidy třese sestavou. Částečně ho k tomu nutí okolnosti, částečně touha stabilizovat tým z dlouhodobého hlediska.

Boston měl na pondělí v plánu utkání s New Jersey Devils. Jelikož Ďábly už nějakou dobu nepouští na led covid, Medvědi jen trénovali. Činili tak s nově poskládanými útoky i obrannými dvojicemi.

Hlavní změna proběhla mezi první a druhou formací. Brada Marchanda a Patrice Bergerona doplní nově Jake DeBrusk, David Pastrňák se přesune k Davidu Krejčímu. Ne, problém určitě netkví v elitním triu. Bruce Cassidy chce rozhýbat hlavně DeBruska (0+2 v devíti zápasech) a Krejčího (10 asistencí, ale zatím bez vstřeleného gólu). Oba by se potřebovali trefit.

„Pár chlapů zatím nemá směrem dopředu štěstí,“ vysvětloval v pondělí reportérům kouč Bruins. „Bergeronova lajna si umí poradit. Krejčí už s Pastou hrál. Uvidíme, jak to půjde, ale snad to nastartuje obě lajny. Možná budou oba útoky dávat góly pravidelně.“

Nové složení útočných formací:

Brad Marchand — Patrice Bergeron — Jake DeBrusk
Nick Ritchie — David Krejčí — David Pastrňák
Anders Bjork — Charlie Coyle — Craig Smith
Trent Frederic — Sean Kuraly — Chris Wagner

V obvyklém složení netrénovaly ani obranné páry. Matt Grzelcyk vynechal trénink kvůli zranění ve spodní části těla. Podle trenérových slov byl v neděli na magnetické rezonanci. Zatím vypadá nepravděpodobně, že bude ve čtvrtek k dispozici.

Také obránce Jakub Zbořil je mimo hru. Sobotní duel opustil se zraněním v horní části těla, na pondělním tréninku proto chyběl. Jeho stav bude posuzován podobně jako u Grzelcyka. Pokud nebude v úterý trénovat, jeví se jeho brzký návrat do hry nepravděpodobný.

Aktuální složení obranných dvojic:

Jeremy Lauzon — Charlie McAvoy
Connor Clifton — Brandon Carlo
John Moore — Steven Kampfer

Kevan Miller dostal volno, v úterý trénovat bude.

Potěšující je, že na led vyjel Ondřej Kaše, který je mimo hru od 16. ledna. Se spoluhráči zatím netrénuje, ale už samotný návrat na led je velkým krokem vpřed. Přesnější představa o návratu do sestavy zatím neexistuje.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.