bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zdravý nemocný Taylor Hall a podivné čachry s platovým stropem

1. dubna 2023, 9:00

Jiří Lacina

Když francouzský dramatik Moliére psal v 17. století hru Zdravý nemocný, dělal si legraci z hypochondrů. V NHL se stala hra na dlouhodobě nemocného, respektive machinace s listinou dlouhodobě zraněných, rovněž populární, byť to může být často proti vůli hráče.

Když byl Taylor Hall zapsán na LTIR, člověk nemusel být velký mudrc, aby zavětřil. Boston si odepsáním jeho stropové zátěže především udělal prostor pod stropem a dokázal po Dmitriji Orlovovi a Garnetu Hathawayovi přivést z Detroitu Tylera Bertuzziho. Že byl Taylor Hall odepsán do konce sezóny, se mnohým zdálo být jasné.

Nyní je někdejší útočná opora Bruins podle všeho v pořádku, a ... jak se dalo čekat, nemá se kam vrátit.

<blockquote >

If the #NHLBruinswanted to activate Taylor Hall from LTIR, they could place Foligno on LTIR, and be left with 66K cap space remaining. https://t.co/Ed4wqn4U61

—PuckPedia (@PuckPedia) March 28, 2023

Podle pár dnů staré informace insidera Darrena Dregera se má Hall údajně cítit v pořádku a dostatečně zdráv k návratu do hry. „Moje zdroje říkají, že je Hall zdravý, Bruins ale nemají pod platovým stropem dost místa pro jeho aktivaci.“

Těžko říct, zda nynější scénář generální manažer Don Sweeney s Hallem v době zápisu na LTIR předběžně probral. Rozhodně s ním musel počítat. Útočníka nejspíš odepsal pro zbytek základní části, vyztužil tým a navrátilec se stane posilou až na play off, kde podle pravidel naskočit může.

Trenér Jim Montgomery se pokusil situaci „učesat“, když před dvěma dny vyvrátil, že by měl být Hall zdravotně v pořádku. „Jediná věc, kterou k tomu můžu říct, že není úplně fit. Tohle vím, takže mi ta zpráva přijde falešná,“ řekl s odkazem na Dregera.

Myslet si o tom můžete, co chcete. Ostatně myslí si o tom svoje i experti v zámoří, kde se píše „sílí spekulace, že Boston Bruins se snaží umístěním Halla na LTIR obcházet platový strop“.

Hall byl mimo hru se zraněním „ve spodní části těla“. Pozorovatelé, kteří ho viděli trénovat v bezkontaktním dresu, prý neshledali na jeho pohybu žádná omezení. Bruins mají na listině dlouhodobě zraněných také Nicka Foligna. Dohromady 9,8 (6 + 3,8) mil. dolarů stropové zátěže

Generální manažeři se prý o věci bavili na posledním mítinku na Floridě. „Bude zajímavé sledovat, jak Boston se situací naloží. Jestli se jí pokusí nějak řešit, nebo jestli jako Tampa Bay s Nikitou Kučerovem všechno natáhnou až do play off,“ dodává Dreger.

Celá problematika začíná být velmi bizarní. Na LTIR je momentálně padesát hráčů, čtrnácti klubům NHL umožňují tyto přesuny mnohdy dost významně přetékat platový strop.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.