bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Že neumím bránit? Asi jste mě neviděli hrát! Rekordman odmítá kritiku

23. března 2023, 14:00

Tomáš Zatloukal

Žádný zadák v dějinách NHL nenastřádal 200 asistencí rychleji než Quinn Hughes. Ani Bobby Orr, ani Brian Leetch. Nikdo. O útočných kvalitách patrně největší hvězdy vancouverských Canucks by bylo pošetilé pochybovat. Jenže Hughes by se rád zbavil i nálepky, která ho provází od prvních střídání ve slavné soutěži. A možná ještě déle. Nelíbí se mu, že se o něm říká, že je nespolehlivý směrem dozadu. Je přesvědčený, že se při plnění defenzivních povinností výrazně zlepšil.

Hughes má nejeden důvod pro své přesvědčení, že brání solidně.

V rozhovoru pro TSN se odvolává mimo jiné na kdekým proklínanou statistiku plus/mínus. Má 16 kladných bodů, nejvíc z celého mančaftu. A to má Vancouver záporné skóre - 25 a on hraje koňské porce minut.

"Jsem hrdý na to, že se držím v plusu," povídá Hughes, nejstarší z mimořádně nadaného bratrského tria.

"Na ledě trávím spoustu času, trenér (Rick Tocchet) mi věří proti nejlepším lajnám soupeře," dodává další argument, proč si myslí, že se při střežení protivníků zlepšil. Jeho přesvědčení dokládají čísla, ať už klasické statistiky či analytické údaje.

Třeba podle metriky xGA/60 (očekávaný počet inkasovaných gólů za 60 minut hry při hráčově pobytu na ledě) se Hughes v rámci Canucks pere o první flek. Ano, absolutní číslo (2,8) není světová extratřída, v rámci Vancouveru je ale špičkové.

 

Hughes výrazně zapracoval na své komplexnosti už v minulém ročníku, kdy byl dokonce při oslabeních o píď efektivnější, než je teď.

"Celkově mám dobrý pocit ze své hry. Kdokoliv, kdo tvrdí, že jsem v defenzívě nespolehlivý, tak se asi na mě na ledě nedívá," míní Hughes v rozhovoru pro TSN.

 Samozřejmě, směrem dopředu je Hughes výjimečný. V bodech je mezi beky třetí v NHL, čerstvě pak překonal svůj vlastní klubový rekord v asistencích za sezonu. Zní vám i tak jeho slova příliš sebevědomě? Tak si přečtěte jeho další vyjádření.

Kritizuje se za svou největší přednost, tedy elitní ofenzivní umění, světovou podporu útoku.

"Neproměnil jsem spoustu šancí, dal jsem málo gólů. Pořád je tu spousta záležitostí, ve kterých se zlepšovat." Ani pokora mu zkrátka nechybí, jen ho dopaluje omílání názoru, z něhož se ovšem stává mýtus.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.