bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zemětřesení ve Vancouveru, končí trenér i generální manažer a přichází Boudreau!

6. prosince 2021, 11:00

Vojtěch Balon

Katastrofální vstup Vancouveru do sezóny si vyžádal svou daň. Majiteli klubu Francescovi Aquilinimu došla trpělivost se způsobem, jakým Canucks dlouhá léta vedl generální manažer Jim Benning, a pakuje se i trenér Travis Green.

Benningova éra posetá mnoha manažerskými přehmaty skončila symbolicky. Vaz mu definitivně zlomila sobotní domácí porážka 1:4 s Pittsburghem, po níž jeden z fanoušků hodil svůj dres s kosatkou na hrudi na ledovou plochu.

Jim Benning vyměnil dvě poslední volby Canucks v prvním kole draftu a klub má jednu z nejužších zásobáren prospektů v celé NHL, výsledky prvního mužstva tomu ale vůbec neodpovídaly. V létě Benning přivedl Olivera Ekmana-Larssona a Conora Garlanda, ale místo výsledkového zlepšení přišel další propad.

Vancouver se krčí na posledním místě Pacifické divize s bilancí 8 výher a 17 porážek.

Kromě Benninga byl zbaven povinností i hlavní trenér Travis Green, jehož dle informací serveru The Athletic okamžitě nahradil zkušený harcovník Bruce Boudreau, který podepsal s Canucks dvouletou smlouvu.

Boudreau v NHL naposledy trénoval v předminulé sezóně, kdy jej vyhodili v Minnesotě. Během svých působení ve Washingtonu, Anaheimu i u Wild si ale šestašedesátiletý kouč vybudoval solidní reputaci jakožto trenér, který dokáže z týmu vymáčknout maximum v základní části.

V play-off Boudreauovy týmy vždy pohořely, ale šance na postup Canucks do bojů o Stanleyův pohár jsou beztak mdlé. Pozvedne rodák z Toronta potápějící se Vancouver?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.