bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zjevení Kaprizov bude v létě bez smlouvy. Jakou mu Wild nabídnou?

31. května 2021, 13:00

Vojtěch Balon

Generálního manažera Minnesoty Billa Guerina čeká perné léto. Uznávaný funkcionář bude muset vyřešit situaci kolem sporadicky hrajícího Zacha Pariseho, podepsat nové smlouvy s Kevinem Fialou a Joelem Erikssonem Ekem, a v první řadě dostat pod smlouvu také kometu uplynulé sezóny Kirila Kaprizova.

Čtyřiadvacetiletý Rus v první sezóně za velkou louží předčil veškerá očekávání, ve zkrácené základní části nastřílel 27 branek a k nim přidal 24 asistencí. Kaprizov sice nemůže obdržet nabídku smlouvy (tzn. offer sheet) od jiného klubu a nemá ani arbitrážní práva, přesto bude během vyjednávání o novém kontraktu držet všechny trumfy v ruce.

Do velké míry právě díky Kirilu Kaprizovovi přestala Minnesota platit za nudný tým, který moc divácké pozornosti nepřitahuje. Omlazení Wild byli jedním z nejpříjemnějších překvapení této sezóny, ačkoliv nakonec vypadli z play-off už v prvním kole.

Wild vlastní práva na Kaprizova ještě tři roky, v roce 2024 se ruská hvězdička stane nechráněným volným hráčem, na kterého by si zajisté dělalo zálusk mnoho generálních manažerů konkurenčních klubů.

Krátkodobá smlouva na dva nebo tři roky proto z pohledu Billa Guerina nedává velký smysl, Minnesota by tím riskovala, že Kaprizov odejde bez náhrady. Guerin proto sáhl k neobvyklému kroku a po nováčkovské sezóně mu předložil na stůl nabídku osmiletého kontraktu s ročním výdělkem přesahujícím osm milionů dolarů.

Osm let je maximální povolená délka smlouvy v NHL.

Kiril Kaprizov se nechal slyšet, že o smlouvě chce začít jednat až po sezóně, ale skutečnost, že tak štědrou nabídku okamžitě nepodškrábl o lecčems svědčí. Kaprizov a jeho agent Paul Theofanous mohou uvažovat dvěma způsoby: za a) říct si o více peněz; nebo za b) říct si o kratší smlouvu.

Bude zajímavé sledovat, jestli Guerin na tuto hru přistoupí. Kaprizov sice v základní části zářil, v play-off to ale taková sláva nebyla. Bylo znát, že si ruský křídelník na pekelné tempo bojů o Stanleyův pohár ještě zvykal, v sedmi utkáních zapsal jen dva góly a jednu asistenci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.