bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zkušení útočníci se s kluby dohodli na podpisu jednoletých smluv

2. srpna 2021, 10:00

Tomáš Němčík

Tři útočníci, kteří přesáhli už třicítku, se na přelomu července a srpna dohodli s novými kluby na ročních smlouvách. Ryan Reaves prodloužil po výměně s New York Rangers, z Dereka Stepana bude Hurikán a Riley Nash si plácl s vedením Jets.

Vedení Rangers už během července avizovalo, že v útočných řadách hodlá posílit především třetí a čtvrtou formací. Čtyřiatřicetiletý Ryan Reaves je rozhodně dobrým kořením právě třeba pro čtvrtou formaci, což dokazoval také v dresu Golden Knights, kde působil poslední tři kompletní sezóny.

Rodák z Winnipegu má platnou smlouvu ještě na jednu sezónu, za kterou si vydělá 1,75 milionů dolarů. S vedením Rangers se však už nyní dohodl na ročním pokračování, a tak bychom jej v dresu newyorského celku měli vídat minimálně dvě sezóny.

S Carolinou se na roční spolupráci dohodl zkušený centr Derek Stepan, který si vydělá 1,35 milionu dolarů. Jednatřicetiletý útočník se vyznačuje spolehlivou hrou dozadu, ale v minulosti byl také velmi produktivní, což však v posledních dvou ročnících nepotvrdil.

„Derek je zkušený útočník, který nám pomůže jak vepředu, tak také vzadu. Myslím si, že bude platný téměř ve všech herních situacích, a proto jsem rád, že jsme tohoto veterána získali,“ okomentoval příchod jednatřicetiletého forvarda generální manažer Hurricanes Don Waddell.

V prvních osmi sezónách v kanadsko-americké NHL si americký útočník připsal vždy alespoň čtyřicet kanadských bodů, avšak poslední tři sezóny byly z pohledu produktivity slabší. Povede se tomuto útočníkovi v novém působišti pookřát?

Třetím útočníkem je dvaatřicetiletý Riley Nash, který poprvé v kariéře oblékne dres Winnipegu Jets. S vedením se dohodl taktéž na roční spolupráci s gáží 750 000 dolarů.

Winnipeg získal defenzivního centra, který si ve třetí nebo čtvrté formaci svou práci odvede. Platný bude především v oslabeních. Za sebou však má špatnou sezónu, jelikož v dresu Blue Jackets odehrál 37 zápasů, za které si připsal bilanci 2+5. Poté byl vytrejdován do Toronta, kde vinou zranění neodehrál jediný zápas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.