bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zkusí Wild štěstí, nebo se začnou soustředit na budoucnost?

6. února 2020, 16:46

Jiří Sameš

Co se uzávěrky přestupů v podání Minnesota Wild týče, verdikt ještě nepadl. Zkusí tým štěstí, což by znamenalo solidní výsledek v play-off, nebo dá přednost budoucnosti?

Generální manažer Bill Guerin rozhodne o plánech svých Wild v příštích dvou týdnech. Na konečný výrok nespěchá, hodlá tomu věnovat čas.

„Směr klubu je ještě třeba určit. Stále zbývá několik týdnů," pověděl Guerin webu nhl.com.

„Naše hráče mám rád. Mám je rád jako hokejisty, stejně tak jako jedince. Hraní hokeje za Minnesotu zbožňují," pokračoval.

„Mnoho z nich je i pod smlouvou. Nemusím tak spěchat," liboval si.

„S mužstvem jsem hovořil. Mají skvělou příležitost a já chci, aby byli úspěšní. Ale potřebujeme výsledky," poznamenal ještě k uzávěrce.

Hokejisté Minnesoty jsou nyní v tabulce Západní konference na dvanáctém místě (bilance 24-22-6). Jejich ztráta na druhou divokou kartu, kterou aktuálně drží Calgary Flames, činí šest bodů (se dvěma zápasy k dobru).

V noci na pátek, kdy přivítají Vancouver Canucks, odstartují sérii čtyř utkání proti svým největším konkurentům v boji o play-off.

Guerin se zmínil o smlouvách. Po skončení sezony 2019-2020 se může stát
(1. července) neomezeně volným hráčem pouze útočník Mikko Koivu.

„Ani v tomto případě nemusím spěchat. Líbí se mi, v jakém jsem pozici," komentoval Guerin.

„Mikko a já máme opravdu moc dobrý vztah. Měli jsme spolu pár rozhovorů. Do hloubky jsme ale nezacházeli," doplnil.

Zřejmě nejlepším mladíkem (prospektem) Wild je jinak útočník Kirill Kaprizov. Guerin se s ním potkal v průběhu prosince v Rusku, kde jej pochopitelně rovněž sledoval.

Zároveň doufá, že jmenovaného hokejistu uvítá příští sezonu v týmu.

„Jsem tady optimistou. Jedná se o typ hráče, kterého bychom určitě moc rádi přidali do našeho mixu," řekl Guerin.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.