bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zlatí rytíři srovnali krok. Kdo si připíše třetí vítězství v pátém utkání?

22. června 2021, 20:11

Tomáš Němčík

Velmi vyrovnaná série je k vidění mezi Vegas Golden Knights a Montrealem Canadiens. Pouze první utkání dopadlo větším gólovým rozdílem, následná tři utkání skončila pouze o jednu branku. Svěřenci Petera DeBoera v posledním zápase srovnali krok a v pátém zápase půjde o hodně. Jeden z týmů bude mít totiž možnost sérii rozhodnout už v následném šestém setkání.

03:00 Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens

Stav série: 2-2

Série mezi Zlatými rytíři a Habs je zatím možná trochu překvapivě nesmírně vyrovnaná. Montreal potvrzuje, že se jedná o největší překvapení tohoto ročníku, a že se s ním rozhodně musí počítat. Po vyřazení Toronta a Winnipegu se parta okolo Shea Webera statečně pere i s favorizovanými Golden Knights.

Po třech utkáních měli dokonce navrch hokejisté Montrealu, kteří po dvou výhrách v řadě vedli v sérii o jeden zápas. Nutno říct, že k tomu přispěl také Marc-Andre Fleury, který po skvělých výkonech v play off udělal za vlastní bránou chybu, kvůli které Habs vyrovnali a následně v prodloužení rozhodli. Možná i kvůli tomuto momentu stál ve čtvrtém zápase v bráně Vegas Robin Lehner, který dostal v rámci letošního play off šanci teprve podruhé.

Čtvrté utkání měli lépe rozehrané hokejisté kanadského celku, když je ve 39. minutě do vedení poslal Paul Byron. Role se však tentokrát obrátily. Zlatí rytíři zásluhou obránce Braydena McNabba vyrovnali a obrat dokonal ve druhé minutě prodloužení sváteční střelec Nicolas Roy, a tak byl stav série rázem vyrovnán.

V této sérii zatím chytají všichni brankáři parádně a poslední zápas nebyl výjimkou. Carey Price pochytal devatenáct střel, avšak dvakrát mu kotouč proklouzl za záda, což hokejistům Vegas na vítězství tentokrát stačilo. Na opačné straně Robin Lehner byl ještě vytíženější, ten si poradil se sedmadvaceti střelami, pouze ta z hole Paula Byrona mu propadla za brankovou čáru. 

Habs asi otázku brankářů řešit nemusí. U kanadského celku lze očekávat, že se do brány v rámci pátého zápasu postaví opět zkušený Carey Price. Robin Lehner však možná Peteru DeBoerovi hlavu zamotal. Ten se totiž bude muset rozhodnout, zda mezi třemi tyčemi bude stát ve skvělé formě chytající Marc-Andre Fleury, nebo dostane podruhé v řadě šanci Robin Lehner, který se výraznou měrou podepsal pod vítězství Vegas ve čtvrtém zápase série.

Podaří se favorizovaným Zlatým rytířů uspět na domácím ledě, nebo do vedení v sérii opět půjdou hokejisté Montrealu? Na tuto otázku nám odpoví hokejisté, kteří se na ledě T-Mobile Areny ukáží okolo třetí hodiny ranní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.