bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Znovuzrození českého hračičky? Po bídném záčátku začíná Hemský ožívat

14. ledna 2015, 17:00

Martin Zíta

Od Aleše Hemského se v Dallasu Stars čekalo vcelku hodně. Český útočník měl po strádání v Edmontonu a krátké epizodě v Ottawě konečně spojit své síly s obdobně talentovanými hokejisty a naplno prodat svůj um. Jenže první polovina sezony proběhla naprosto opačně, Hemský se protrápil úvodními měsíci a fantoma s kotoučem nepřipomínal ani vzdáleně.

Hned v prvním utkání sezony si sice připsal asistenci v duelu s Chicagem, poté ale více než měsíc svůj bodový zápis nerozšířil. A nijak oslnivé výkony nepředváděl ani v dalších týdnech. Po 28 odehraných měl Hemský na svém kontě dva góly a osm přihrávek a prožíval tak suveréně nejhorší rok své zámořské kariéry.

Jeho slabá produktivita se pochopitelně podepsala i na herním čase. Rodák z Pardubic kroužil většinu zápasů ve čtvrté formaci a třikrát se dokonce do sestavy nevešel vůbec – něco takové nikdy nezažil. “Je to nahoru, dolů. Nový tým, nový trenér, člověk si svou cestu musí hledat,” říkal před Vánoci zámořským novinářům.

Tlak na jeho osobu, ale také vedení Stars, které mu v letních měsících připravilo lukrativní tříletou smlouvu na dvanáct milionů dolarů, byl a stále je velký. A bohužel pro obě strany, není to jen Hemský, kdo nenaplňuje očekávání.

Oblak plný zklamání se rozpíná i kolem Dallasu samotného, mužstvo z Texasu je momentálně na desáté příčce Západní konference a z posledních deseti duelů vyhrálo pětkrát. Pro tým, ve kterém se sešla taková esa jako Jason Spezza, Tyler Seguin nebo Jamie Benn, to není vůbec dobrá vizitka a to ještě musíme vzít v potaz, že nyní Stars zažívají jedno z povedenějších období ročníku.

“Máme spoustu kluků, kteří to s pukem umí a trenér tak docela hodně míchá sestavou. Sebevědomí nepomáhá ani to, že prohráváme. Ale právě kvůli tomu, je tenhle fakt pochopitelný,” pokračoval tehdy Hemský.

Spojení se Spezzou a Colem Hemskému svědčí

Tyto slova pronesl šikovný křídelník už před několika týdny a od té doby se mnohé změnilo. Jako by vánoční atmosféra probrala spícího obra. Hemský byl znovu spárován s centrem Jasonem Spezzou, se kterým si náramně rozuměl během svého krátkého, ale vydařeného působení v Ottawě. Dvojici hračičků doplnil ve druhé formaci šestatřicetiletý Erik Cole, jenž vyznává zcela odlišný herní styl a vše do sebe zapadlo na jedničku.

Rozhodně v Hemského případě. Ten od 29. prosince nasbíral v osmi zápasech sedm bodů za pět gólů a dvě přihrávky, což je pro jeho osobu hodně nezvyklé rozložení získaných bodů, a led je plný osobitých kousků českého forwarda.

Naposledy pocítila zvyšující se Hemského sebevědomí právě Ottawa. Dallas zvítězil 5:4 a jednatřicetiletý hráč měl prsty ve dvou gólech svého týmu – jeden sám vstřelil a druhý připravil. Zejména u Klingbergova zásahu se ukázalo, že Hemský je skutečně znovu pevný v kramflecích.

Protiútok, přečíslení soupeře a několik rychlých přihrávek a v momentě, kdy na Hemského zívá takřka prázdná branka, letí kotouč z jeho hole na čepel dalšího spoluhráče, namísto aby jej poslal do sítě. Jednoduše Aleš Hemský ve své nejryzejší podobě.

Vypadá to tedy, že se Aleš Hemský v rozlehlých texaských končinách konečně našel a ve druhé polovině ročníku 2014/15 ukáže, že jeho talent ještě nevyhořel. Ostatně sledovat Hemského v dobrém rozmaru je jedna z nejkrásnějších podívaných, které se může oku hokejového fanouška dostat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.