bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zohorna je Plamenem! Calgary vyfouklo Pittsburghu českého čahouna

3. října 2022, 21:44

Tomáš Zatloukal

Zatímco Hynek rozdává přesné pasy ve Švédsku a Tomáš řádí za extraligové Pardubice, zažívá nejmladší z hokejových bratří první přestup v NHL. Radim Zohorna se stěhuje do Calgary, generální manažer Brad Treliving využil jeho zapsání na listinu nechráněných hráčů a uloupil obrovitého forvarda Tučňákům. Pittsburský kouč Mike Sullivan za takový scénář rozhodně není rád, chválil si fyzickou připravenost i herní formu šestadvacetiletého plejera z Havlíčkova Brodu.

 "V takové fazoně jsem ho ještě neviděl."

"V přípravě hraje opravdu extrémně dobře."

To jsou dva čerstvé komplimenty, jimiž Sullivan velebil Zohornu. Služeb vytáhlého, leč bruslivého útočníka ovšem už nebude moci využít, Penguins se nevyplatil risk se zapsáním dvojnásobného extraligového mistra na "waiver list."

Zohorna se loučí po 25 odehraných zápasech, během nichž zaujal nejen čtyřmi góly a šesti asistencemi. Umí ho být plný led, když se rozjede s pukem na holi, zastavuje se nelehko.

Byť se pohyboval na hraně NHL a farmy, tak na nejprestižnější scéně málokdy zklamal, naopak fanoušci opakovaně volali po větším vytížení pro téměř dvoumetrového a přes metrák vážícího borce.

Zohorna se s Pens dohodl v roce 2020 na roční smlouvě, nicméně velkou porci sezony pak strávil na hostování v Mladé Boleslavi. Později kývl na dvouletý pakt, jeho finální rok si ovšem odkroutí u Plamenů.

Tomu se říká tah na branku:

Calgarští příznivci Zohornův příchod kvitují, byť o hráči s číslem 67 na zádech nemají silné povědomí. Za vše hovoří tato reakce pod příspěvkem na oficiálním twitterovém účtu Flames.

"Nevím, o koho jde, ale zaregistrovala jsem, že jeho ztráta naštvala spoustu pittsburských fandů," zmínila jedna z podporovatelek Calgary. 

Zohorna nikdy neprošel draftem, jeho talent a píle mu ale vynesly například pozvánky do reprezentace a koneckonců a projevily se i v nižší zámořské soutěži AHL, kde za 51 mačů zmákl 32 bodů, včetně 15 tref.

Dokáže po přesunu z USA do Kanady, že může hrát pravidelně o patro výš? Soudě podle Sullivanových slov k tomu nikdy neměl blíž. 

V kabině se potká s Danem Vladařem, týmovou dvojkou za hvězdným Švédem Jacobem Markströmem. Na farmě pak působí další krajan Adam Klapka, "dolů" byl další český obr poslán o víkendu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.