bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zpátky po zranění a s novou smlouvou. Devils si pojistili Hughese na osm let

1. prosince 2021, 16:34

Matěj Hodoval

Budoucí tahoun mužstva? New Jersey vložilo svou důvěru do dvacetiletého útočníka Jacka Hughese, který byl v roce 2019 jedničkou draftu. Ačkoliv bodově zatím úplně nezáří, Devils věří, že jeho vzestup bude pokračovat.

Po sedmnácti zápasech, které vynechal kvůli zranění, je Jack Hughes konečně zpátky. Talentovaný forvard se v noci vrátil do akce, když nechyběl v sestavě New Jersey proti San Jose. ¨

Ještě před samotným zápasem oznámili Devils velkou novinu. Vedení se totiž předčasně domluvilo s Jackem Hughesem na prodloužení kontraktu. Ten stávající podepisoval ještě jako nováček a v létě mu vyprší.

Jak už to bývá zvykem, také tento podpis vzbudil mezi hokejovými příznivci diskusi. Nová smlouva rodáka z Orlanda totiž potrvá hned osm let a její celková hodnota je 64 milionů dolarů.

Pakliže dokáže naplnit svůj potenciál, může to být pro New Jersey jednou velmi dobrý kontrakt. Jeho dosavadním osobním maximem je jednatřicet bodů v pětašedesáti zápasech. Letos zatím ve třech odehraných duelech nastřílel dva góly a přidal jednu asistenci.

„Jsem strašně nadšený, že jsem podepsal tuto smlouvu. Miluji být v New Jersey a hrát tu, nechtěl bych být jinde. Budujeme tu něco mimořádného a já věřím, že dlouhodobě máme šanci být úspěšní,“ prohlásil Hughes.

„Skvělý den pro organizaci, náš tým, Jacka a jeho rodinu. Je to krok kupředu, pojistit si na dlouhou dobu takového hráče je skvělé,“ dodal generální manažer Tom Fitzgerald.

Devils tak dali jasně najevo, že věří svému projektu a stavbě kádru na mladých hráčích. Už dříve si za podobné peníze pojistili kapitána Nico Hischiera. Právě tito dva by měli v budoucnu vyrůst v tahouny, kteří opět vybojují New Jersey postup do play-off.

„Máme skvělou kostru, která začíná mnou a Nicem. Budujeme tu něco opravdu mimořádného. Některé skvělé hráče jsme posbírali, jinak ale budujeme od nuly a věřím, že můžeme být vážným uchazečem,“ řekl na závěr Hughes.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.