bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zranění příčinou roční smlouvy. Teď se musím předvést, je si vědom Boedker

21. srpna 2015, 8:00

Michal Sobotka

V létě získal roční prodloužení smlouvy. Arizona Mikkelu Boedkerovi nezaplatila málo a dává mu šanci, aby zabojoval o výnosnější a dlouhodobý kontrakt. Pětadvacetiletý Dán tvrdě dřel a je připraven ukázat, že je pro tým důležitý. „Nemůžu být jedním z mnoha, musím ukázat, že jsem cenný pro tým,“ říká.

Mikkel Boedker přicestoval zpátky do Arizony, kde jej letos čeká klíčový rok. „Léto bylo plodné, trénoval jsem podle plánu, který mi Coyotes dali a mně osobně velmi vyhovoval,“ pochvaluje si pětadvacetiletý Dán. „Cítím, že jsem na sezonu připraven, už by se mohlo začít,“ říká. Rodák z Brøndby měl před sebou loni ročník, ve kterém by jistě dal přes dvacet branek, ale zranění jej zastavilo v rozletu.

Za 45 odehraných zápasů posbíral celkem 28 bodů. Rovnoměrně je rozdělil mezi góly a asistence. Po sezoně se stal chráněným volným hráčem a dohodl se na jednoletém prodloužení za slušných 3,75 miliónů dolarů. Teď bude na něm, aby si v následujícím roce vysloužil dlouhodobější a výnosnější kontrakt.

Klub by mu jej nabídl už po letošku, ale právě zranění nasadilo generálnímu manažerovi Donu Maloneymu brouka do hlavy. „V délce a výši smlouvy zdravotní problémy vždycky hrají roli. My jsme si v tomto ohledu nebyli úplně jistí, takže bych řekl, že jsme došli k férovému závěru pro obě strany,“ myslí si šestapadesátiletý funkcionář.

K situaci o podepsaném kontraktu se vyjádřil také sám hráč. „Probírali jsme s vedením dvě smlouvy. Tahle dávala větší smysl,“ uvádí Boedker. Ten bude mít minimálně do ledna klid. Podle kolektivní smlouvy smí až od té chvíle klub vyjednávat s nechráněným volným hráčem, jímž se Dán může po sezoně stát.

„Jsem otevřený možnosti, že v Arizoně zůstanu,“ tvrdí třetí nejproduktivnější dánský hokejista posledního ročníku. „Všechno závisí na mně, pokud budu předvádět dobré výkony, uvidíme, jak se vše vyvrbí,“ doplňuje. „Nemůžu být jen jedním z mnoha hráčů. Musím ukázat, že jsem pro tým cenný. Doufám, že přesně to se mi podaří.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.