bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvedají se Sharks? Jsem na nás hrdý, hlásí Boughner

22. února 2021, 10:47

David Zlomek

Že by se Sharks konečně zvedali? Dost možná. V noci na neděli vyhráli těžký zápas na ledě St. Louis Blues, kdy po bláznivém průběhu brali triumf 5:4. Právě toho, že si Žraloci poradili i s těžkým vývojem utkání, si trenér kalifornského celku Bob Boughner cení nejvíc.

A co se vlastně stalo?

Sharks vedli na ledě Blues dvakrát o tři branky, nakonec však o svém vítězství rozhodli brankou kapitána Logana Couturea až devět minut před koncem.

Nadějný stav drželi Sharks v této sezoně již několikrát, avšak až moc často se stávalo, že o vedení lacině přišli. Tentokrát však ne. I díky zásahu trenéra, jenž ve druhé přestávce hustil do hráčů, aby se nenechali ovlivnit špatnými rozhodnutími rozhodčích či promarněnými šancemi.

„Jsem na kluky hrdý,“ řekl trenér Boughner po zápase. „Ukázali jsme svůj charakter. Po ztrátě vedení jsme mohli být rozhozeni, ale stále jsme si hráli to svoje. Třetí třetinu jsme zvládli velice dobře.“

V posledním dějství zápasu se Sharks dařilo nepouštět St. Louis do větších šancí, brankář Dubnyk musel zasahovat pouze osmkrát. Jak bylo řečeno, rozhodla první lajna, konkrétně Logan Couture. V zápase skóroval dvakrát.

„Útok hrál velice dobře, proto jsme vyhráli,“ pochvaloval si Couture. „Dali jsme pět gólů. S produktivitou máme problémy, ale jestli budeme hrát stejně jako dnes, bude se nám dařit.“

Sharks by opravdu potřebovali, aby je toto vítězství nakoplo k lepším zítřkům. V následujících dnech k tomu budou mít ideální příležitost, jelikož osmkrát za sebou hrají na domácím ledě.

San Jose je sice ve své divizi předposlední, ale na pozici zaručující play off ztrácí pouhopouhý bod. Šňůra domácích zápasů by tak mohla napovědět, jak na tom jsou Žraloci doopravdy, jelikož budou hrát s těmi nejlepšími celky své divize.

Prvním zápasem bude duel s Minnesotou. Kromě ní se dvakrát střetnou se St. Louis a Coloradem, třikrát dokonce s Vegas.

Charakter, který Sharks předvedli v duelu s Blues, bude potřeba.

„Naše výkony se zlepšují. Všechno to začíná u našich nejlepších a nejzkušenějších hráčů,“ myslí si Boughner. „Ať už je to Kane, Hertl, Meier nebo Couture. Když se k nim přidají ostatní, jako tomu bylo proti Blues, tak budeme vítězit.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.