bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zvrat! Regenda do extraligy nejde, už má smlouvu v NHL

1. června 2022, 11:18

Marek Hedbávný

Mladá Boleslav se na hvězdnou posilu těšila marně. Vlastně dřív, než přišel, Pavol Regenda zase odchází. Slovenský reprezentant podepsal nováčkovský kontrakt s Anaheimem.

Ducks zatím Regendův příchod oficiálně nepotvrdili, zámořská média už ale informují i o detailech dohody.

Regenda by měl s Anaheimem podepsat dvouletý a dvoucestný kontrakt se základním platem 750 tisíc dolarů a s několika bonusy. 

Mladá Boleslav si s Regendou plácla už v únoru, postupem času ale bylo jasnější a jasnější, že k jeho příchodu do Tipsport extraligy nejspíš nedojde. 

Regenda totiž na mezinárodní scéně strhl pozornost skautů ze zámoří. Nejprve zářil na olympiádě, kde čtyřmi body v sedmi zápasech přispěl k zisku historických bronzových medailí.

Na nedávno skončeném mistrovství světa se zase blýskl pěti góly v osmi utkáních. Navíc jeho přínos pro mužstvo nikdy nespočíval pouze v produktivitě: se svými 192 centimetry a 96 kilogramy je typickým powerforvardem, co dokáže na ledě vyvolat rozruch. 

Ve 22 letech má velký potenciál se stále zlepšovat. V Pekingu získal ohromné sebevědomí, které bylo znát i při vyvrcholení slovenské extraligy: Regenda v šesti zápasech play off za Michalovce nasázel pět branek. Předtím v základní části nasbíral 39 bodů ve 43 duelech.

Předpokládalo se, že další výkonnostní skok udělá v Mladé Boleslavi, nakonec ale skáče rovnou do NHL. Nabídek měl víc, podle zámořských médií si vybral tu od Anaheimu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.