bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ach, ta vyloučení. Zahráváme si celou sérii, zlobí se Berube

2. června 2019, 15:15

Jan Vojkůvka

Debakl 2:7, který uštědřili hokejisté Bostonu svým soupeřům ve třetím finále Stanley Cupu, byl zapříčiněn i kvůli neschopnosti St. Louis ubránit vlastní oslabení. Právě vysoký počet faulů a vyloučení trápí Blues od začátku finálové série a v prvním domácím utkání se jim tato činnost stala osudnou.

„Musíme vylučování omezit, to je snad jasné,“ zlobil se po utkání trenér St. Louis Craig Berube, který už po prvních dvou finálových zápasech upozorňoval, že takhle to dál nepůjde. 

V obou utkáních v Bostonu byli jeho svěřenci vyloučeni shodně pětkrát a v obou duelech inkasovali jednou. Na domácím ledě ve třetím utkání vyfasovali čtyři tresty... a čtyři branky.

V 11. minutě využil první přesilovku Bergeron, který otevřel skóre zápasu a nahlodal brankáře Binningtona. Na začátku druhé třetiny využil další přesilovku David Pastrňák a v polovině utkání se trefil Krug. V samém závěru utkání potrestal čtvrté vyloučení St. Louis ještě Johansson.

„Víme, že mají nebezpečnou přesilovku. Celou sérii si hrajeme s ohněm a teď jsme se spálili,“ bručel Berube. „Musíme lépe oslabení bránit. Dnes se nám to nepovedlo a proto oni vyhráli.“

Jedno oslabení však způsobil právě trenér St. Louis. Ten podrobil třetí gól Bostonu z konce první třetiny rozboru videa kvůli domnělému postavení mimo hru. Doufal, že tím trochu zastaví soupeře. Jenže postavení mimo hru nebylo a Blues vyfasovali trest za zdržování hry. 

A právě ten ztrestal na začátku druhé třetiny Pastrňák. 

„Vedli 3:0, potřebovali jsme na ně vletět, a místo toho jsme se museli bránit,“ podotkl Ryan O'Reilly.

St. Louis během celého play off obdrželo už 71 dvouminutových trestů a inkasovalo v oslabení 15 gólů. Čtyři z toho v sobotním třetím finále Stanley Cupu. Další zápas finále se hraje v noci z pondělí na úterý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.