bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Arizona hostí Calgary a zabojuje o pátou výhru v řadě! Tampa se může vrátit zpět do čela NHL

22. února 2018, 20:08

Jiří Sameš

Na fanoušky zámořské NHL čeká v noci ze čtvrtka na pátek porce jedenácti zápasů. Program nejlepší hokejové ligy světa odstartuje krátce po jedné hodině třemi duely. O půl hodiny později se přidá například divizní souboj mezi Detroitem a Buffalem. Zřejmě nejzajímavější zápas noci se bude hrát po půl páté v Los Angeles, kam zavítá Dallas. Mezi oběma týmy bojujícími o play-off je v tabulce pouze jednobodový rozdíl!

01:00 Toronto Maple Leafs – New York Islanders

Maple Leafs neprohráli doma již sedm zápasů po sobě. Díky dvou výhrám v řadě také lehce stáhli ztrátu na Tampu Bay Lightning a Boston Bruins. O jejich postupu do play-off nepanují žádné pochyby. V posledním zápase porazili Floridu Panthers 1:0. Gólman Frederik Andersen pochytal všech 40 střel soupeře! Jediným úspěšným střelcem utkání byl útočník James van Riemsdyk.

Ostrované dnes odstartují v Air Canada Centre třízápasový trip. Po Torontu zavítají ještě na led New Jersey a Montrealu. V tabulce Východní konference patří Isles desáté místo. Ztráta na osmou pozici Columbusu Blue Jackets je ale pouze jednobodová. Souboj o play-off bude ve Východní konferenci velmi vyrovnaný a rozhodovat může každý bod!

Zatím jediný vzájemný duel letošní sezony ovládli Maple Leafs poměrem 5:0.

01:00 New Jersey Devils – Minnesota Wild

Devils jsou týmem, který drží na Východě první divokou kartu. Za 60 zápasů stihli svěřenci Johna Hynese nasbírat celkem 70 bodů. Ve středu prohrálo New Jersey doma s Columbusem Blue Jackets těsně 1:2. Jeho jedinou branku obstaral útočník Taylor Hall. Šestadvacetiletý Kanaďan bodoval již v devatenácti zápasech v řadě!

Wild mají za uplynulých deset zápas celkem šest výher. Na jejich osmou příčku se však tlačí hned několik dalších mužstev! V úterý zahájila Minnesota třízápasový trip na ledě New Yorku Islanders a zvítězila zde 5:3. Dva góly vstřelil Jason Zucker, prosadili se také Matt Cullen, Tyler Ennis a Joel Eriksson Ek.

První vzájemný zápas vyhráli Devils, když v Xcel Energy Center zvítězili 4:3 po prodloužení. 

01:00 Philadelphia Flyers – Columbus Blues Jackets

Letci vyhráli třikrát v řadě a stále tak drží v Metropolitní divizi třetí příčku. Za posledních deset utkání pak Flyers nasbírali výher celkem sedm! V minulém utkání porazili 3:2 po prodloužení Montreal Canadiens. Hrdinou se stal český útočník Jakub Voráček! Rodák z Kladna zaznamenal v zápase dva góly a asistenci.

Ve středu zvítězili Blue Jackets 2:1 na ledě New Jersey Devils a přerušili tak sérii tří porážek. Podařilo se jim též dostat na osmou příčku v tabulce Východní konference! K výhře nad Devils přispěl celkem 30 úspěšnými zákroky brankář Sergej Bobrovskij. Columbus dnes ve Philadelphii uzavře dvouzápasvoý trip.

Mezi oběma mužstvy je v tabulce sedmibodový rozdíl. V obou letošních vzájemných zápasech se o vítězi rozhodlo až v prodloužení/samostatných nájezdech.

01:30 Montreal Canadiens – New York Rangers

Ze strany Canadiens se jedná o nevydařenou sezonu – v lize jsou totiž čtvrtým nejhorším týmem. Vyhrát se jim navíc nepodařilo již šest zápasů po sobě. Dnes proti New Yorku Rangers zahájí Habs čtyřzápasový homestand. Po Rangers zavítají do Bell Centre dále Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers a New York Islanders.

Rangers prohráli čtyřikrát v řadě a jejich ztráta na osmé místo tak narostla na šest bodů. Naposledy prohráli doma s Philadelphií Flyers 4:7. Za poslední dva zápasy tak mají na svém kontě třináct inkasovaných branek! Jejich defenziva však nepatří v průběhu celé sezony mezi ty nejlepší. Hned zítra hrají Jezdci doma s Minnesotou Wild.

Montreal a Rangers se dnes utkají potřetí a naposledy.

01:30 Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning

Senators včera zakončili dvouzápasový trip na ledě Chicaga Blackhawks prohrou 2:3 po samostatných nájezdech. Gólově se prosadili útočníci Zack Smith a Matt Duchene. V tabulce Východní konference zaujímají Sens s 52 body předposlední patnáctou příčku. Dnes je čeká již třináctý back-to-back zápas v letošní sezoně.

Lightning vedou tabulku Východní konference o jeden bod před druhými Boston Bruins, kteří mají však odehráno o dva zápasy méně. Ve středu zahájili svěřenci Jona Coopera třízápasový trip na ledě Washingtonu Capitals a zvítězili 4:2. Dvakrát se v utkání prosadil Brayden Point. Poslední zápas tripu odehrají Bolts v neděli proti Montrealu Canadiens.

Obě mužstva se letos střetla zatím dvakrát. Poprvé zvítězila Tampa 4:3 po samostatných nájezdech, druhé střetnutí zase ovládla Ottawa poměrem 6:3.

01:30 Detroit Red Wings – Buffalo Sabres

Rudá křídla si připsala za uplynulé čtyři zápasy pouze jednu výhru, za posledních deset utkání mají poté bilanci 4-5-1. Ve středu Red Wings prohráli 2:3 s Nashvillem Predators. V tabulce Východní konference zaujímají až třináctou příčku a s postupem do play-off to již nevypadá příliš slibně. Jejich čtyřzápasový homestand skončí v neděli, kdy budou hostit Carolinu Hurricanes.

Šavle jsou nejhorším mužstvem Východní konference a druhým nejhorším v celé NHL. Poslední Arizona Coyotes mají přitom pouze o bod méně a hrají v mnohem lepší formě, než právě Buffalo. To nepoznalp pocit výhry již tři utkání po sobě. Naposledy prohrálo 2:3 s Washingtonem Capitals a dnes se vrací zpět do akce po dvoudenní pauze.

Red Wings a Sabres dnes sehrají třetí ze čtyř vzájemných zápasů. Oba celky si zatím připsaly po jedné výhře.

01:30 Florida Panthers – Washington Capitals

Panthers prohráli dvakrát po sobě a postup do play-off se jim tak zase vzdaluje. Jejich ztráta nyní činí sedm bodů, což je nějakých dvacet zápasů před koncem základní části celkem hodně. Proti Washingtonu Capitals zahájí Cats sérii šesti domácích zápasů. Ve svém BB&T Center mají kladnou bilanci: 13-9-3.

Capitals mají na čele Metropolitní divize jednobodový náskok před druhými Pittsburgh Penguins. Partě kolem Alexe Ovečkina se ovšem v posledních dnech příliš nedaří. Důkazem jsou pouze dvě výhry za uplynulých šest zápasů. Poslední utkání Caps prohráli doma s Tampou Bay Lightning 2:4. Jejich góly vstřelili útočníci Lars Eller, Alex Ovečkin.

Mezi Floridou a Washingtonem to dnes bude třetí a zároveň poslední vzájemné střetnutí v letošní sezoně.

02:00 Nashville Predators – San Jose Sharks

Lídr Centrální divize jde do dnešního utkání s dvěma výhrami v řadě. Na svém kontě mají Preds 81 bodů – o dva více, než druzí Winnipeg Jets. Svou poslední výhru zapsali Predátoři ve středu v Detroitu, kde zvítězili těsně 3:2. Gólman Juuse Saros si připsal ve svém šestnáctém startu v sezoně celkem 34 úspěšných zákroků.

Také Sharks se momentálně nacházejí v dobré formě. Dnes dokonce zaútočí již na čtvrtou výhru v řadě za sebou! V tabulce Pacifické divize jim tak patří druhá příčka, o jeden bod před třetími Anaheim Ducks. San Jose hráli svůj poslední zápas rovněž ve středu a na ledě St. Louis Blues vyhráli 3:2.

Predators s Sharks se utkali letos zatím pouze jednou. Na začátku listopadu se radovali ze dvou bodů po výhře 4:1 Žraloci.

03:00 Edmonton Oilers – Colorado Avalanche

Oilers jsou velmi pravděpodobně největším zklamáním letošní sezony. Se ziskem 52 bodů jsou totiž druhým nejhorším týmem Západní konference! Z posledních osmi zápasů mají navíc velmi bídnou bilanci: 1-7-0. Ve středu Olejáři prohráli doma s Bostonem Bruins 2:3. Po čtyřiceti minutách byli přitom ve vedení 2:0.

Avalanche se drží na dohled pozicím zaručující play-off. Ztráta na Minnesotu Wild, která drží druhou divokou kartu na Západě, je tříbodová. Třízápasový trip zahájili Avs na ledě Vancouveru Canucks úspěšně, když zde vyhráli 5:4 po prodloužení. Vítěznou branku vstřelil v čase 63:36 útočník Nathan MacKinnon. Obránce Tyson Barrie měl podíl na všech gólech svého týmu (gól, čtyři asistence).

Nedávný vzájemný duel mezi Oilers a Avalanche dopadl lépe pro svěřence Todda McLellana, kteří zvítězili v Pepsi Center 4:2.

03:00 Arizona Coyotes – Calgary Flames

Po dlouhé čtyřdenní přestávce zaútočí Kojoti na pátou výhru v řadě, když se jim postupně podařilo porazit Chicago Blackhawks, San Jose Sharks, Montreal Canadiens a Edmonton Oilers. Za posledních šest zápasů mají poté výbornou bilanci 5-0-1. V lize však Coyotes stále patří poslední jednatřicátá příčka.

Plameny se dnes pokusí v Arizoně ukončit svou sérii tří porážek. Tu poslední zapsaly včera na ledě Vegas Golden Knights, kde padly 3:7. Gól a asistenci si při této prohře připsal obránce Dougie Hamilton. Flames ztrácejí na postupové příčky pouhé dva body. Z uplynulých deset zápasů dokázali pětkrát zvítězit.

Coyotes a Flames se dnes střetnou podruhé v sezoně. První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Plameny (výhra 3:0).

04:30 Los Angeles Kings – Dallas Stars

Kings otevřou zápasem proti Dallasu Stars třízápasový homestand. Na domácím ledě mají zatím bilanci 14-9-3, přičemž tři poslední utkání ve svém Staples Center vyhráli. Hokejistům Los Angeles patří celkově deváté místo v Západní konferenci. S osmou Minnesotou Wild mají stejný počet bodů (71).

Stars mají na svém kontě pouze jedno vítězství z posledních čtyř utkání. V tabulce Centrální divize jsou však nadále za suverénními Nashville Predators a Winnipeg Jets na třetí příčce. Naposledy hrál Dallas včera a prohrál na ledě Anaheimu Ducks 0:2. Svého soupeře přitom přestřílel poměrem 41:17! Dnešním zápasem bude třízápasový trip Hvězd uzavřen.

První letošní vzájemný zápas vyhráli koncem ledna Kings 3:0. Jejich nyní již bývalý gólman Darcy Kuemper pochytal všech 28 střel soupeře.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.