bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Barzal konečně podepsal! Hvězda Ostrovanů si vydělá balík

9. ledna 2021, 18:19

Matěj Hodoval

Moment, na který čekali především fanoušci Ostrovanů z New Yorku dlouho. Třiadvacetiletá hvězda Islanders konečně podepsala s klubem novou smlouvu, díky které se stane jedním ze dvou nejlépe placených hráčů mužstva.

Barzala si Isles vybrali na draftu v roce 2015 už v prvním kole, ukázalo na něj na celkové šestnácté pozici. Tehdejší ročník byl opravdu silný, přesto by se dost pravděpodobně posunul, pakliže by výběr probíhal dnes.

Za necelé čtyři roky v National Hockey League se v prvním týmu zabydlel naprosto perfektně. Na kontě už má 234 startů, v nichž dokázal vstřelit 59 branek a zapsat 207 asistencí. Velice slušná čísla, která z něj dělají jednu z klíčových tváří klubu.

Když se podíváme pouze na loňský rok, stal se rodák z Britské Kolumbie nejproduktivnějším svěřencem trenéra Barryho Trotze (68 zápasů – 19+41) v základní části. V play-off poté zaznamenal ještě sedmnáct kanadských bodů v dvaadvaceti zápasech.

A za své dosavadní počínání teď byl také patřičně odměněn. Barzal bude oblékat dres Islanders další tři sezony a vydělá si pořádný balík. Dohromady z kontraktu dostane 21 milionů, průměrně tedy zatíží platový strop týmu 7 miliony. Díky tomu vyrovná kapitána Anderse Leeho, jenž byl dosud nejlépe placeným Ostrovanem.

Mathew Barzal se během procesu, kdy se jednalo o jeho nové smlouvě, nezapojoval do tréninků. Nyní už je přítomen na kempu a připravuje se se svými spoluhráči na start nadcházejícího ročníku nejlepší hokejové soutěže světa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.