bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bitva o Albertu a zápasy v příznivý čas. Zlomí Hawks konečně sérii porážek?

9. prosince 2018, 19:55

Matěj Hodoval

Vstup do nového týdne vám osladí sedm zápasů National Hockey League. Lákavým tahákem bude určitě bitva o Albertu. Na dvou stadionech pak bude úvodní buly vhozeno pro evropské příznivce nejlepší hokejové soutěže na světě ve velmi příznivý čas.

21:00 St. Louis Blues - Vancouver Canucks

Oba celky jsou na tom velmi podobně, pohybují se ve spodní části tabulky Západní konference. Kosatky mají na svého soka náskok tří bodů.

Blues v prosinci vydolovali ze čtyř zápasů pět bodů. Naposledy přemohlo St. Louis Winnipeg, na čemž měl lví podíl Jake Allen, jenž vychytal čisté konto. Kanadskému brankáři se zatím v tomto měsíci daří. Z posledních tří startů má bilanci 2-0-1 a úspěšnost zásahů přes 95%.

Taktéž hosté půjdou do zápasu s výhrou v zádech. Kosatky naposledy zvítězily na domácím ledě proti Nashvillu poměrem 5:3. Defenzívu soupeřů musí krom fantastického nováčka Eliase Petterssona strašit i v dobré formě hrající Bo Horvat. Ten si za poslední čtyři duely připsal pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence.

21:00 Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers

Střetnutí, které mohou rozhodnout speciální týmy. Winnipeg se může “pyšnit“ nejvyšším průměrem trestných minut na utkání v celé NHL, Flyers jsou pak v této statistice čtvrtí.

Patrik Laine čeká na svůj první prosincový zásah, přesto Jets vyjma jednoho klání šlapou. Po úspěšném venkovním tripu, kde Tryskáči postupně vyloupili New Jersey a oba zástupce New Yorku, se na domácím ledě proti St. Louis nezmohli ani na jeden zásah.

Philadelphia předvádí výkony jako na horské dráze, žádná dlouhá série výher ani proher. Naposledy Flyers rozstříleli zásluhou šesti různých střelců Buffalo 6:2. Hvězdou tohoto utkání byl bezesporu Claude Giroux, nejproduktivnější hráč Letců, který přidal k jedné brance navrch tři gólové přihrávky.

23:00 Ottawa Senators - Boston Bruins

Ottawa v posledním utkání vybojovala doma s Pittsburghem výhru 2:1 v prodloužení. S Bruins uzavřou Senators sérii tří domácích zápasů v řadě. Ofenzívu mužstva z hlavního města Kanady táhne Matt Duchene s 34 body. Do utkání však nezasáhne, neboť je mimo hru kvůli zranění. Nadále udivuje i obránce Thomas Chabot, jemuž v týmovém bodování patří třetí místo.

Medvědi z Bostonu prožívají nepovedený prosinec. Svěřenci Bruce Cassidyho podlehli Detroitu, Floridě a Tampě. Zpět na vítězné koleje by je mohla vrátit první výhra tohoto měsíce, kterou zaznamenali proti silnému Torontu. Nejproduktivnější hráčem je stále český forvard David Pastrňák.

00:00 Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens

První ze dvou vzájemných soubojů Chicaga s Montrealem v letošní základní části.

Do sestavy Jestřábů by se měl vrátit obránce Connor Murphy, pro něhož to bude letošní premiéra. Murphy se vrací po zranění, nastoupit by měl v druhém obranném páru s Erikem Gustafssonem. Vůbec nejhorší tým celé ligy bude s americkým navrátilcem usilovat o zlomení osmizápasové série proher.

Nejlepším střelcem Montrealu je Brendan Gallagher s třinácti zásahy. Pětka draftu 2010 bude usilovat o natažení gólové šňůry na tři zápasy v řadě. V prosinci se daří nejen Gallagherovi, nýbrž celému mužstvu. Canadiens prohráli pouze jedno ze čtyř klání.

02:00 Anaheim Ducks – New Jersey Devils

Ducks letos jistě předčívají očekávání mnohých. V Pacifické divizi je najdeme na třetí příčce, přičemž mají shodně bodů s druhými Sharks a v noci mají šanci je přeskočit. V prosinci zatím Anaheim prohrál pouze jednou, když v posledním představení nestačil na Carolinu. Tím také skončila jeho šňůra pěti výher.

Za papírově slabší budou bezesporu považování hosté. Devils jsou na dně Metropolitní divize s 25 body. Jistým odrazovým můstkem a motivací do souboje s Kačery může být vítězství v uplynulém utkání, ve kterém porazili jiný kalifornský celek – Los Angeles.

03:00 Vegas Golden Knights – Dallas Stars

Golden Knights na domácím ledě znamenají velkou překážku. Rytíři budou v noci útočit na pátou domácí výhru v řadě. Navíc se loňský vicemistr vynasnaží odčinit prohru 1:5 s Kings. Jedinou branku Vegas v tomto utkání vsítil Oscar Lindberg.

Dallas načíná svůj venkovní trip činící čtyři zápasy. Obejít se bude muset stále bez zadáka Johna Klingberga, ten by ovšem v průběhu venkovní série měl začít s tréninkem. Stars v prosinci ještě neprohráli, odolají i proti Vegas?

03:00 Edmonton Oilers – Calgary Flames

Jako poslední najdeme na hokejovém menu vskutku peprnou položku. Albertu totiž čeká derby mezi Oilers a Flames.

Edmonton v prvním vzájemném souboji s Calgary padl, teď bude mít příležitost na reparát. Mezi tři tyče by Ken Hitchcock měl postavit Mikko Koskinena. Finský dlouhán by si tak připsal třináctý start v sezoně a šestý na domácím ledě, kde dosud neokusil pachuť porážky. Ve formě jsou i jeho spoluhráči - svědčí o tom pět výher z posledních šesti představení.

Ještě lépe jsou na tom Plameny – posledních sedm zápasů, šest vítězství. V prosinci navíc Calgary ještě neprohrálo a se 40 body se vyhřívá na samém vrcholu Západní konference. A ještě jedno prvenství – Flames jsou jediným celkem v lize se čtyřmi 30 bodovými hráči. Na tuto metu dosáhl Gaudreau, Tkachuk, Monahan a Lindholm. V brance by měl dostat důvěru David Rittich.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.